mandag den 12. november 2007

Så kom MARTIN-soundtracket

Perseverance Records har endelig fået taget sig sammen til at udgive Donald Rubinsteins score til George A. Romeros klassiske vampyrfilm MARTIN, hvilket jeg allerede skrev om i april. Denne musik har tidligere været ude på cd, men er nu helt umulig at opdrive. Perseverance lokker med bedre lydkvalitet på deres version (samt at man på cd'en også finder Rubinsteins afviste musik til POLLOCK). Man kan dog være sikker på, at også denne udgivelse snart bliver svær at opdrive, da oplaget kun er 1000 eksemplarer.

7 kommentarer:

  1. Hvorfor disse små oplag gang på gang?

    SvarSlet
  2. En forklaring er de såkaldte "re-use fees", der betales til amerikanske orkestermusikere, der er organiserede i American Federation of Musicians. Når man indspiller musikken til en film i USA, så har man dermed købt retten til at bruge musikken i selve filmen. Men hvis der så senere skal komme en cd, skal musikerne have penge igen. Derfor kan man holde omkostningerne nede ved at lave begrænsede oplag. En anden forklaring er, at i forhold til nogle filmselskaber, der reelt ejer retten til musikken, kan man forhandle sig til at få lov til at udgive nogle soundtracks, hvis man holder oplaget nede (typisk 3000 eksemplarer). Men da filmmusik-markedet reelt er et meget lille marked, ser vi flere og flere udgivelser i endnu mindre oplag. Desværre, for man skal være hurtig på aftrækkeren, når de spændende titler kommer på gaden.

    SvarSlet
  3. Tak for svaret Søren. :)
    Jeg har godt nok aldrig set "Martin", og man kan endnu ikke lytte til nogle numre fra udgivelsen, men deres "Invasion of the Body Snatchers by Denny Zeitlin - Original Motion Picture Score 25th Anniversary Edition" er ret fristende. ;)
    Jeg gad godt vide, hvem den anden person på interview-uddraget er.

    IMDB er godt nok sparsom med informationer om Zeitlin. Men jeg kan da se, at han har komponeret soundtracket til "Sesame Street" fra 1969!!! :D

    SvarSlet
  4. Men så er det godt, at manden har sin egen hjemmeside:
    http://www.dennyzeitlin.com/
    :)

    SvarSlet
  5. MARTIN er en ret god film, der er værd at opspore. Det er godt nok mange år siden, jeg har set den, men jeg husker den som fremragende.

    Den anden person på interview-klippene med Danny Zeitlin på INVASION OF THE BODY SNATCHERS-cd'en er Robin Esterhammer, manden bag Perseverance Records.

    SvarSlet
  6. Ja, jeg ville også forfærdeligt gerne se den... har hørt så meget godt om den.

    Men tak fordi du opklarede det med den anden stemme. Virkede bare som om også han blev interviewet, eftersom han sad og gav sin personlige mening til kende om Shore.
    Men fin idé med at inkludere et længere interview på cd'en, lige efter soundtracket.

    SvarSlet
  7. Perseverance Records har også gjort det på LEATHERFACE med Jim Manzie og på DEADLY FRIEND, hvor både Charles Bernstein og Wes Craven interviewes sammen.

    SvarSlet