søndag den 26. april 2009

Bøger hærget af Frankenstein-freak

Jeg har i en del år haft THE ILLUSTRATED VAMPIRE MOVIE GUIDE af Stephen Jones stående på hylden. Bogen købte jeg brugt i et antikvariat på Østerbrogade. Umiddelbart var det et helt og pænt eksemplar, men nu skal man aldrig bedømme en bog på omslaget. Forleden gik jeg i gang med at læse bogen, men strandede omkring side 30. Der manglede sgu en side! Den var lige så nydeligt blevet skåret ud.

Selv om det er en bog om vampyrfilm, har jeg på fornemmelsen, at der på siden har været en omtale af HOUSE OF FRANKENSTEIN. Den manglende side mindede mig nemlig om, at jeg i det samme antikvariat også havde købt TERROR ON TAPE: A COMPLETE GUIDE TO OVER 2,000 HORROR MOVIES ON VIDEO af James O'Neill. Her var flere sider (formentlig med Frankenstein-billeder) blevet fjernet på samme luskede måde.

Jeg har ikke den store tålmodighed med den slags vandaliserede bøger. En ting er, at nogle bøger kun kan opdrives antikvarisk og derfor kan være slidte. Det er OK, men bøger med manglende sider er ikke værd at samle på. TERROR ON TAPE bruger jeg nu som en slags samlerliste til at krydse af i. Vampyr-bogen kommer formentlig til at lide en lignende grum skæbne.

6 kommentarer:

 1. House of Frankenstein omtales på side 26 i bogen, og der er en farvegengivelse af en fransk plakat for den, La maison de Frankenstein. Nu om stunder kan man da i øvrigt lave fine farvekopier af sider uden at ødelægge en bog, så forhåbentlig kan det være med til at begrænse den form for vandalisme.

  SvarSlet
 2. Jeg har lige kigget efter. Det er side 27/28, der er fjernet - jeg ved ikke om der er noget særligt spændende på de sider.

  SvarSlet
 3. Nicolas Barbanomandag, 27 april, 2009

  Side 27 har farvebilleder fra ”Son of Dracula” (1943), “The Return of the Vampire” (1944) og “The Face of Marble” (1946).

  Side 28 har to s/h-fotos fra ”Son of Dracula” (1943) og et fra ”Bud Abbott Lou Costello Meet Frankenstein” (1948).

  Gerningsmanden har fortjent en tur i torturkammeret!

  SvarSlet
 4. Nicolas, jeg ville ellers ha' foreslået, at det måske var dig, der var den skyldige, da du var ude at researche til din Frankelstein-bog for 100 år siden, haha.

  SvarSlet
 5. Vældig snedig teori, men jeg har nu aldrig haft lyst til at øve hærværk mod bøger og især ikke mod Stephen Jones’ meget smukt udformede filmbøger. Jeg er den lykkelige ejer af et eksemplar af ”The Illustrated Vampire Movie Guide”, som jeg fik signeret af forfatteren, da jeg i januar 1993 mødte ham i London, hvor den udkom i forbindelse med gallapremieren på ”Bram Stoker’s Dracula” og et efterfølgende vampyrfilmmaraton. Vi har været venner lige siden. Min egen fagbog, ”Bogen om Frankenstein”, som du nævner, udkom i januar 2004.

  SvarSlet
 6. Ups, der skulle til slut have stået januar 1994.

  SvarSlet