søndag den 12. april 2009

Du bliver ikke meget klogere på TWILIGHT af at se ekstramaterialet

Nu er de første dvd-udgaver af TWILIGHT begyndt at dukke op rundt om i verden. Jeg har kigget lidt på ekstramaterialet på den engelske udgave, og jeg må sige, at det er en blodfattig affære. Uanset om man er TWILIGHT-fan eller TWILIGHT-hader, er det en god ide at starte med det indslag, der hedder "The Comic-Con Phenomenon". Her oplever man filmens skuespillere, forfatteren Stephenie Meyer og instruktøren Catherine Hardwicke, der optræder foran 6000 skrigende mennesker på tegneserie-messen i San Diego. Den hysteriske stemning i salen er lidt skræmmende. Disse fans er helt ude af kontrol - og det endda på et tidspunkt, hvor filmen ikke havde haft premiere endnu.

Dvd'en indeholder en længere bag kameraet-dokumentar med titel "The Adventure Begins: The Journey from Page to Screen", der er præget af de typiske "alle klapper alle på skuldrene"-interview, der snart er standard på de fleste mainstream-dvd-udgivelser. Den skingre og hyper-begejstrede amerikanske facon bliver også for meget i længden. Der er dog nogle spændende indslag om skabelsen af vampyrerne og om filmens musik.

Så får man også et sjovt lille interview med Stephenie Meyer, der virker sød og naiv og reelt overrasket over fænomenets omfang. Mange vil sikkert også kaste sig over de fem forlængede scener og de fem scener, der slet ikke kom med i filmen. Ingen af dem virker som noget, der pinedød burde have været med, så der er en naturlig forklaring på, at de blev skrottet. Det øvrige ekstramateriale er ikke noget særligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar