lørdag den 6. juni 2009

Overvældende interesse for THE TWILIGHT SAGA: NEW MOON

Jeg har haft en afstemning kørende om hvilken kommende gyser, denne blogs læsere glæder sig mest til at se i biografen. Interessen for at stemme har været stor. 149 læsere nåede at sætte et klik, hvilket er ny rekord i en afstemning på denne blog. Og det er ikke så underligt, at THE TWILIGHT SAGA: NEW MOON scorer vildt højt med mere end 100 stemmer.

TWILIGHT-fænomenet fylder meget i øjeblikket og nok også for meget. Når man ser på den sølle trailer, der er sendt ud, kan man undre sig over, at interessen når så ekstreme højder. Ja, jeg glæder mig meget til at se THE TWILIGHT SAGA: NEW MOON, men jeg var godt nok skuffet over det stive og mekaniske skuespil i traileren. Og den pinlige computerskabte varulv?!? Det er fedt, at den er der, men der skal altså mere til. Jeg ser frem til nogle klip af de italienske vampyrer, men indtil videre kan jeg godt styre min begejstring.

Blandt de andre kommende horror-titler stemte jeg selv på THE WOLF MAN. En klassisk historie i en ny indpakning. Det lyder altså ikke tosset, men der er stadig længe til, vi kommer til at se denne film. Lige om hjørnet lurer dog en særdeles spændende titel, nemlig Sam Raimis DRAG ME TO HELL, der har fået både anmeldere og publikum i USA til at gå helt amok. Billetsalget har vist ikke været helt i top, men alligevel... Det lyder som en film, man bare skal se!

Her er det samlede resultat af min lille afstemning:

Hvilken af disse kommende gysere glæder du dig mest til at se i biografen?
THE HAUNTING IN CONNECTICUT – 3 stemmer (2 pct.)
DRAG ME TO HELL – 7 stemmer (4 pct.)
THE LAST HOUSE ON THE LEFT – 6 stemmer (4 pct.)
MY BLOODY VALENTINE 3D – 5 stemmer (3 pct.)
CASE 39 – 2 stemmer (1 pct.)
JENNIFER'S BODY – 1 stemme (0 pct.)
THE WOLF MAN – 7 stemmer (4 pct.)
THE BOX – 1 stemme (0 pct.)
THE TWILIGHT SAGA: NEW MOON – 102 stemmer (68 pct.)
Dem alle sammen – 6 stemmer (4 pct.)
Ingen af dem – 9 stemmer (6 pct.)

14 kommentarer:

 1. Mon ikke der er et par Twilighters, der kan finde ud af at slette cookies;-)

  Glæder mig stort set til alle på listen, dog ikke New Moon. Både spændt på rækken af remakes, men bestemt også Drag Me To Hell og Jennifer's Body.

  SvarSlet
 2. Det er der sikkert, men der er så åbenbart ingen af de hærdede horrorfans, der i givet fald bruger samme trick for at få en af de mere barske gysere til at vinde. I forhold til bloggens besøgstal virker det samlede antal stemmer meget realistisk.

  SvarSlet
 3. Nej, lige netop;-) Det handler vel ikke om at vinde, men blot at se hvilke film bloggens brugere ser mest frem til - og her er evt. sletning af cookies jo "snyd". Men lige meget, det er blot herligt at Twilight muligvis er med til at få fleres øjne op for andre vampyrfilm og måske endda andet horror!
  - Og så kan man jo se bort fra twilight-stemmer og se at der er en ret jævn fordeling af stemmer til de øvrige film. Hvoraf jeg nok kommer til se hver og en:-)

  SvarSlet
 4. Ulempen ved sådan en afstemning er imidlertid, at bras som "Twilight" blåstemples som horror. Derved forstærkes den tøsegyser-trend, der vel ender med en "Bamse og Kylling møder den væmmelige varulveunge".

  SvarSlet
 5. Nu synes jeg så ikke, at TWILIGHT er noget bras, at det ikke er horror eller at sådan en afstemning blåstempler tøse-gysere. Men det er rigtigt, at TWILIGHT fylder ekstremt meget i mediebilledet – også når man klikker rundt på de forskellige horror-hjemmesider. Jeg tror dog ikke, at fænomenet har kraft til at opsluge mere skræmmende, brutal og udfordrende horror.

  SvarSlet
 6. TWILIGHT fylder jo kun så meget i "mediebilledet", fordi diverse medier, herunder denne blog, giver omtale og spalteplads til denne lille, ubetydelige film og dens uundgåelige efterfølgere.

  SvarSlet
 7. Jeg vil heller ikke give "Anonym" ret i at Twilight blåstemples som horror, eller for den sags skyld opsluger brutal og udfordrende horror, som Søren skriver.
  Men at det er noget bras, kan jeg bedre relatere til, i hvert fald hvad angår filmen - som også er det eneste bekendtskab jeg har med fænomenet. Har skrevet en lille anmeldelse her: www.filmnet.dk/anmeldelse-8472-Twilight.html.
  Jeg håber bestemt bøgerne er bedre, og ja den der CGI varulv kunne sgu godt være bedre:-)

  SvarSlet
 8. Nu er der meget "bras", der fylder i mediebilledet. Og en bog- og film-serie, der tiltrækker millioner af mennesker, kan nok ikke ties ihjel. Jeg kunne f.eks. selv godt have undværet Harry Potter, men det er der så ret mange andre mennesker, der ikke kan.
  Som sagt betragter jeg TWILIGHT som sjov underholdning i den lette ende af genren. Derfor er det naturligt, at jeg skriver lidt om fænomenet, men jeg skriver også om så meget andet - og det endda med fuld byline. Ikke noget "Anonym" her...

  SvarSlet
 9. @ Søren:"Nu er der meget "bras", der fylder i mediebilledet." - true that...:-)
  - Og ja, det ville være ren benægtelse ikke at skrive om Twilight, når nu man har en horror-blog. Så kan man selvfølgelig altid diskutere i hvor høj grad Twilight er horror. Jeg selv ser det mere som teendrama end horror. Men hey, så længe der er vampyrer og varulve, og det ligegyldigt hvor impotente de måtte være, ja så er vi jo mere eller mindre i horrorland;-)
  Jeg faldt dog ikke selv i Twilight-gryden under filmen... og bøgerne kommer jeg ikke til at læse.

  SvarSlet
 10. Morten (tidl. ANONYM)søndag, 07 juni, 2009

  Søren, du har da netop undgået Harry Potter hvad angår blog-plads. Hvad problematisk skulle der så være i at give TWILIGHT samme ikke-behandling?

  SvarSlet
 11. Ikke andet end at jeg synes, at TWILIGHT-fænomenet er meget sjovt - det er Harry Potter-fænomenet ikke. Og så er Harry Potter fantasy.

  SvarSlet
 12. Jeg mener bestemt at TWILIGHT er et fascinerende fænomen. Det er muligt at det kræver ”dobbelt X kromosom”, at opleve filmen, som en nærværende film, med pænt meget gys i.

  I princippet oplever jeg ikke Francis Ford Coppola ”Dracula”, som en mere ”ægte” gyser film. Den er også mægtig romantisk, og har et musik-video-præg. Så jeg var en af New Moon vælgerne, -helt uden snyd :o) Venligst Stinne

  SvarSlet
 13. Er du sindsyg hvor jeg glæder mig til New Moon. men Drag Me To Hell skal kraftedme også ses (Sam Raimi!)

  Nogle der ved om My Bloody Valentine bliver vist i 3D herhjemme?

  SvarSlet
 14. Der er rigtig mange, der glæder sig til NEW MOON. Traileren er blevet vist på nettet mere end 10 millioner gange.
  Yes, DRAG ME TO HELL skal bare ses.
  Der er meget, der tyder på, at MY BLOODY VALENTINE kommer til at køre i 3D herhjemme - plakaten fra Scanbox har i hvert fald 3D med i titlen.

  SvarSlet