søndag den 30. august 2009

Afhuggede lemmer og andre løsdele

Søndag den 30. august 2009

INGEN SAW VI-PREMIERE I DANMARK: Scanbox oplyser, at de ikke har købt rettighederne til en dansk biograf-premiere på SAW VI. Selskabet har ellers tidligere stået for de fem andre SAW-film. Det ser heller ikke ud til, at andre filmselskaber vil give sig i kast med SAW VI, så det danske publikum må nok nøjes med at se den i hjemme-biografen.
HALLOWEEN II-SOUNDTRACK UDKOMMER TO GANGE: Komponisten Tyler Bates har dannet et nyt pladeselskab, Abattoir Recordings, og det er meget passende noget af hans egen musik, der udkommer som det første. Det er nemlig soundtracket til Rob Zombies HALLOWEEN II, der netop har haft premiere i USA. I første omgang udkommer soundtracket kun som download, så man skal lige en tur forbi iTunes. Man får et enkelt track med musik fra den første film med i købet. Når HALLOWEEN II så til sin tid kommer på dvd, er det planen, at Tyler Bates også udgiver soundtracket på cd.

UPS, MIDNIGHT MEAT TRAIN-BØF FRA NORDISK FILM: I løbet af ugen har der kørt lidt debat på Uncuts forum om Nordisk Films dvd-udgave af THE MIDNIGHT MEAT TRAIN. Meget tyder på, at de har udgivet biograf-versionen og ikke det længere og mere blodige director's cut. Den amerikanske censur-myndighed MPAA havde givet filmen vurderingen "R" for "sequences of strong bloody gruesome violence, grisly images involving nudity, sexual content and language". Nu nåede filmen stort set ikke at køre i biffen, og det er derfor meget naturligt, at dvd-udgaven er et "unrated director's cut". Men det gælder altså kun, hvis man bestiller den amerikanske eller engelske dvd hjem. Nordisk Film har af uforklarlige årsager valgt at udgive biograf-udgaven. Og for at køre fadæsen komplet skulle dvd'en endda være i det forkerte format, nemlig 1:1,77 og ikke det oprindelige 1:2,35.

NIKOLAJ ARCEL SKAL LAVE DEAD MAN: Bloody Disgusting kan fortælle, at danske Nikolaj (DE FORTABTE SJÆLES Ø) Arcel skal instruere DEAD MAN for Warner Bros. Det er en filmatisering af en DC-tegneserie om en cirkusartist, der bliver myrdet og så vender tilbage som spøgelse for at finde sine mordere.

NU ER DET SWAMP THING, DER SKAL VÆRE I 3-D: Producenten Joel Silver har snakket med Collider, og afslører, at han har planer om en ny SWAMP THING-film. Og den skal selvfølgelig være i 3-D. Arggghhhh....

TRICK 'R TREAT KOMMER OGSÅ SOM TEGNESERIE: Den længe ventede Halloween-antologi TRICK 'R TREAT, der kommer på dvd til oktober, vil også kunne nydes i en tegneserie-udgave. DC/Wildstorm står bag udgivelsen og det er Marc Andreyko, der har omsat filmen til serieformatet, mens Mike Huddleston, Grant Bond, Christopher Gugliotti og Fiona Staples har leveret tegningerne. Forsiden er af Breehn Burns. Den 96 sider store trade paperback er på gaden den 7. oktober.
BOG OM LEE OG CUSHING: Man kan ikke være fan af klassisk horror uden at have set mindst en film med både Christopher Lee og Peter Cushing på rollelisten. I 1994 udgav Mark A. Miller en bog om de 22 film, de to herrer lavede sammen, og denne bog genudgives nu i løbet af efteråret fra McFarland. Titlen er CHRISTOPHER LEE AND PETER CUSHING AND HORROR CINEMA: A Filmography of Their 22 Collaborations.

1 kommentar:

  1. Hvis man vil kalde sig fan af klassisk horror, skal man naturligvis have set tæt på alle Lee/Cushing-film. De to herrer er arvtagere efter Chaney, Lugosi og Kong Karloff, og deres film bør selvfølgelig indgå i enhver gyser-fans samling.

    SvarSlet