lørdag den 17. oktober 2009

NEW MOON-soundtracket er på vej

Den 24. november udkommer THE TWILIGHT SAGA: NEW MOON-soundtracket i USA og England, Det er komponeret af franske Alexandre Desplat, et af filmmusikkens mest hotte - og flittige - navne. Der kommer selvfølgelig også et pop-soundtrack med bl.a. Muse, The Killers og Editors, men det skal jeg ikke have. Jeg kan godt li' Muse, men så vil jeg hellere købe en Muse-cd frem for disse klamme klask-sammen-plader med tilfældige sange fra en film. Nix, jeg køber cd'en med Alexandre Desplats score

8 kommentarer:

 1. Hej Søren - rent faktisk er der for en gangs skyld tale om et interessant soundtrack og ikke bare et mere eller mindre tilfældigt udpluk af tidens popmusikere. Man finder en række nye sange, bl.a. fra Thom Yorke, Grizzly Bear og Bon Iver. Så er spørgsmålet blot om det falder i ens smag. Well, der er jo godt nok lige det der såkaldte "new moon remix" af Muse, men ellers ser det sgu meget spændende ud...
  Har skrevet et lille indlæg om det på min nye filmblog - tjek den evt. ud her: http://blog.mtv.dk/movies/

  SvarSlet
 2. "... men så vil jeg hellere købe en Muse-cd frem for disse klamme klask-sammen-plader med tilfældige sange fra en film. Nix, jeg køber cd'en med Alexandre Desplats score"

  Hørt! Desplat imponerede især med den smukke musik til "The Curious Case of Benjamin Button".

  Hvad angår sådan noget som Thom Yorkes nye nummer, kan det jo altid anskaffes separat. Muse-nummeret er blot et remix af "I Belong to You".

  SvarSlet
 3. Selvfølgelig kan man samle nogle spændende og endda også nykomponerede sange, men det er generelt ikke min kop te. Man kan være lidt kynisk og sige, at det er rigtig smart at komponere nye sange til en film, sådan som klimaet er i rock- og pop-branchen for tiden. Enhver form for reklamevindue, man kan optræde i, er guld værd.

  SvarSlet
 4. @ Nicolai: Selvfølgelig kan man plukke de enkelte numre ud, man så bedst kan lide (hvilket nok også er hvad jeg kommer til). Men det er da dejligt, at der i det mindste er forsøgt med nye numre, i stedet for at bare at have vraget lidt forskelligt ned fra hylderne;-)

  Søren: Selvfølgelig er det et "salgstrick", som både musikerne og Twilight-franchisen får noget ud af;-) Det er jo trods alt et kommercielt foretagende... hø hø. Men ja, halvdelen af sangene bruges sikkert under rulleteksterne, mens resten får lov at rulle sig ud et par sekunder i filmen...:-)

  SvarSlet
 5. Det er set før, at en sådan udgivelse inkluderer nye numre. Det alene er ikke nok til, at jeg synes, at der er grund til at reklamere for den.
  Men MTV er jo et kommercielt foretagende, og det har vel din målgruppes interesse.

  SvarSlet
 6. @ Nicolai: næææ, nye numre på et soundtrack er ikke nyt. Jeg synes blot, at det for en gangs skyld var nogle interessante kunstnere. That's all - og er glad for du fangede min lille meta-ironiske hilsen i mit svar til Søren, "Det er jo trods alt et kommercielt foretagende... hø hø." - you get the idea;-)

  SvarSlet
 7. Hej Søren. Er soundtracket ikke allerede udkommet? Det blev da udgivet d. 16. oktober. Så det på alle mulige twilight hjemmesider. Er lidt i tvivl nu..

  SvarSlet
 8. Jeg så i dag et brugt eksemplar af pop-soundtracket i en butik, så det er i hvert fald udkommet. Men jeg går ud fra, at det rigtige score-soundtrack først kommer omkring filmens premiere.

  SvarSlet