lørdag den 3. oktober 2009

To gysere, der måske, måske ikke, får premiere i de danske biografer

Der er ikke noget mere usikkert end premieredatoer i de danske biografer, i hvert fald når det gælder gyserfilm. Men selv om adskillige premierer bliver aflyst, forhindrer det ikke filmselskaberne i at planlægge flere horrorfilm. Nu ser det ud til at den nye udgave af THE STEPFATHER får premiere den 28. januar, mens vampyrfilmen DAYBREAKERS er sat til den 4. februar. Men nu får vi se...

5 kommentarer:

  1. THE STEPFATHER ("Stedfaderen" på dansk video)! Endnu et remake vi ikke behøver. Men om ikke andet betyder det, at den originale udgave nu kan fås på en god reg. 1 dvd, så det er jo herligt. Jeg så den iø på et dobbeltprogram med HENRY i ca. 1990 og har genset den mange gange sidenhen. Det ville være fedt, hvis et par biografter gjorde sig lidt i at vise originalfilmene også.

    SvarSlet
  2. Til Jack J: Danske biografer kan med undtagelse af Cinemateket kun vise film, der er i dansk biografdistribution, derfor er de helt hjælpeløst ude af stand til selv at vælge, hvad de vil vise. Dit eneste håb, hvis du vil se ældre film i biografen, er Cinemateket, en usandsynligt exceptionel repremiere, en lusket, uofficiel midnatsvisning med dvd-projektion eller en tur til udlandet.

    SvarSlet
  3. Ja, den gode gamle THE STEPFATHER er en cool film - og jeg husker også 2'eren som ganske solid.

    Det er jo meget godt med Cinemateket, men det kunne nu være sjovt, hvis vi havde en egentlig repremiere-biograf, men sådan skal det altså ikke være.

    SvarSlet
  4. Huh??? Det har jeg aldrig vidst det der! Det er sgu da... for langt ude!!! Hvorfor det, Nocolas??? Nu går jeg kun sjædent i biografen, ikke fordi jeg har noget imod at gå i biffen, men af den simple årsag, at de aldrig viser noget, jeg gider se. Men i 90'erne, da jeg boede i Melbourne gik jeg i biffen hele tiden, netop fordi de viste coole gamle film hele tiden. Hvordan kan det være, der er den forskel? Hvorfår må danske biografter kun vise film, der er i gængs distribution??? Det virker da ærligt talt som et levn fra dengang Danmark var en Sovjet-stat.

    SvarSlet
  5. Hvorfor må danske biografer ikke vise gamle film? Jeg kender ikke det præcise svar, men det er vist stadig sådan, at når rettighederne udløber, skal de danske distributører fysisk destruere 35mm-kopierne, så filmene ikke længere kan vises. Det sker dog ofte, at Det Danske Filmmuseum får lov til at arve en slidt kopi, så filmen kan bevares for eftertiden og vises i Cinemateket. I slutningen af 1970'erne, hvor jeg flyttede til København, var der hver weekend mulighed for at gå i biografen og se gamle film. Det marked er nu overtaget af hjemmevideo.

    SvarSlet