mandag den 1. februar 2010

Danske gyserfilm gennem tiden

Jette Holst har ovre på Gyseren lavet en liste over danske gyserfilm gennem tiden. Spændende læsning og et godt initiativ. Kig forbi og kommenter, så listen kan blive så komplet som muligt.

6 kommentarer:

 1. Så vidt jeg husker lavede Barbano en gennemført liste over danske horrorfilm til et nummer af Inferno.

  SvarSlet
 2. Inferno hvor jeg savner det.

  SvarSlet
 3. Min private tjekliste over danske horrorfilm er i øjeblikket på 94 titler, men den medtager også kortfilm.

  Jette Holsts liste er et godt initiativ, men det holder ikke vand at kalde film for danske, blot fordi de har en dansk instruktør. "Häxan" og "Vampyr" er ikke danske film.

  I øvrigt er der som Søren skriver tale om en liste over gyserfilm, ikke horrorfilm -- en vigtig detalje, idet begrebet "gyserfilm" på især ældre dansk også dækker thrillergenren. Tilsvarende medtager Jette Holsts liste flere film, der ud fra et moderne syn ikke er horrorfilm, men thrillers. Det skal man lige være opmærksom på.

  SvarSlet
 4. har et spørgsmål til en dansk horrorfilm eller thriller, det er navnet jeg leder efter, så en trailer i biografen med en mand som vist nok bliver forfulgt. kan ikke huske så meget af den da jeg så traileren imellem 2006-07 men på et tidspunkt i traileren sætter den her mand sig ned og så hører han en stemme sige "du skal ikke sidde ned nu" hvis det siger jer noget må i meget gerne give lyd.

  SvarSlet
 5. Det siger mig desværre ikke noget - måske kan andre hjælpe.

  SvarSlet
 6. Jeg tror at det er Søren Kragh Jacobsens politiske thriller "Det som ingen ved" fra 2008 du tænker på... jeg synes at kunne huske noget om at Anders W. Bertelsen får serveret netop den replik...(!)?

  SvarSlet