torsdag den 11. februar 2010

Der er stadig liv i Ramsey Campbell

Horror-forfatteren Ramsey Campbell regnes for at være et af genrens største engelske navne. Engang kom hans bøger i bunkevis i paperback fra de engelske og amerikanske forlag, men det sker ikke længere. Nu skal man opsøge de mindre specialforlag for at få fat i hans ting.

Og dog... En af Ramsey Campbells seneste bøger hedder CREATURES OF THE POOL, der kom i efteråret fra det lille forlag PS Publishing. Nu har amerikanske Leisure Books - der som et af de eneste forlag udsender en lind strøm af horror-paperbacks - annonceret, at de udgiver CREATURES OF THE POOL til april.

4 kommentarer:

 1. Ifølge Bibliotek.dk råder det danske biblioteksvæsen kun over én bog af Ramsey Campbell, som du kalder "et af genrens største engelske navne", nemlig "New Tales of the Cthulhu Mythos", som findes på to biblioteker. Det forstærker mit indtryk af, at horrorgenren ikke er velrepræsenteret på danske biblioteker.

  SvarSlet
 2. NEW TALES OF THE CTHULHU MYTHOS er redigeret af Campbell. På dansk har han en novelle med i samlingen GISP! 14 RISLENDE RÆDSLER fra forlaget Sesam. Jeg ved ikke om han ellers er blevet oversat.

  Svenskerne har sjovt nok udgivet nogle af hans bøger: INCARNATE med titlen ÅTERKOMST og THE HUNGRY MOON som MÅNHUNGER.

  SvarSlet
 3. Hvis han kun har redigeret den, har de danske biblioteker åbenbart ikke en eneste bog af Ramsey Campbell.

  SvarSlet
 4. Gyselitteratur har altid haft det hårdt på dansk. Bortset fra de "store" navne som Stephen King, Koontz og Anne Rice har danske gyserfans måtte ty til de engelsksprogede paper- og hardbacks. Situationen er en anelse bedre hinsidas i Sverige, et kig indenfor i Science Fiction Bokhandeln i Malmø vidner om lidt større udvalg på svensk, hvilket generelt gælder for alle de fantastiske genrer(butikken er for øvrigt absolut et besøg værd, Storgatan 41).
  MHT Ramsey Campbell, ja så er det lidt sørgeligt at han er ved at gå i glemmebogen. Mange af hans bøger er kun udkommet i hardback fra engelske PS Publishing, og ofte kun i oplag på omkring de 500 eksemplarer. Han er i mine øjne en af de bedste i genren, og det er imponerende at han efter så mange år stadig kan skrive historier, som langt overgår de fleste andre forfattere i genren(hvornår har King sidst skrevet noget originalt?). Om det skyldtes det faktum at han aldrig er blevet korrumperet af det store kommercielle gennembrud, kan jo godt være, men jeg kunne nu godt onde ham lidt mere finansiel fremgang.

  SvarSlet