tirsdag den 13. april 2010

Grev Orlok hærger i 3-D

Hmm... Det var godt nok en mærkelig udgivelse. Det amerikanske selskab Quality Cheese Productions udgiver i næste uge ORLOK THE VAMPIRE på dvd. Der er tale om en 3-D-film! Det var nok ikke lige den teknik, F.W. Murnau havde til rådighed, da han i 1922 lavede NOSFETATU, EINE SYMPHONIE DES GRAUENS. Men nu har filmen lige fået en omgang gennem computeren, har fået tilført nye effekter og et nyt lydspor og så er vi kørende. Om resultatet er til at holde ud at se på, er nok en helt anden snak.

3 kommentarer:

 1. Murnau kunne i princippet godt have lavet "Nosferatu" i 3-D, eftersom der blev udviklet systemer til 3-D-film allerede fra 1890'erne. Den første biografpremiere på en 3-D-film, "The Power of Love", fandt faktisk sted i 1922, samme år som Murnaus "Nosferatu"!

  SvarSlet
 2. Är detta en 3D Version av Nosferatu, eine Symphonie des Grauens och Kommer denna film till Europa eller blir det att importera denna

  SvarSlet
 3. Det er meget et tankeeksperiment, at den oprindelige NOSFERATU kunne være i 3-D, når man ser hvor få forestillinger, der var af de første film i formatet. Men selvfølgelig i princippet en mulighed...

  Ja, dette skulle være en 3-D-udgave af NOSFERATU. Hvor meget de har føjet til af diverse effekter, har jeg ingen ide om. Nu udkommer den først i USA i næste uge, så det er lidt tidligt at sige om den også bliver udgivet af et europæisk selskab.

  SvarSlet