fredag den 18. juni 2010

ECLIPSE bliver tilladt fra 11 år

Hvor mange har set ECLIPSE, den nye TWILIGHT-film? Det er nok stadig kun et fåtal, bortset fra ansatte i filmselskabet, nogle biografejere og nogle pressefolk. Og så er der selvfølgelig filmcensorerne, der skal afgøre hvilken aldersgrænse, en film skal have. Det danske Medierådet for Børn og Unge har allerede kigget på ECLIPSE og har afgjort, at den bliver forbudt for børn under 11 år. Det er nok ikke så overraskende. Her er begrundelsen for deres afgørelse (med enkelte spoilers):

"Filmen veksler mellem en dramatisk spændingsladet og romantisk stemning, hvori der også af og til indgår gyserelementer. I en scene udsættes en kvinde for et overgreb fra en gruppe berusede mænd. I adskillige andre scener ses drab og kampe mellem vampyrer og mennesker i dyreskikkelse, hvor man bl.a. ser hoveder og andre legemsdele blive revet af. Nogle af disse scener er langvarige og har en høj dramatisk intensitet. De voldsomme scener foregår imidlertid i et fantasypræget univers fjernt fra genkendelig realisme, hvor mennesker kan forvandle sig til dyr, og er desuden ikke hverken blodige eller udpenslede. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år".

5 kommentarer:

 1. Hold kæft, hvor jeg GLÆDER mig. Jeg er ret stor fan af Rob. Bliver interessant at se David Slade's unikke billede univers.

  SvarSlet
 2. Tja, den ser ikke helt tosset ud, men trailere har jo snydt før. Men det er interessant, at der fokuseres så meget på bipersonerne og ikke alene ... hviiiiiiiinnnnn... på de tre hovedroller.

  SvarSlet
 3. Er den ikke stof for VI UNGE .Ja undskyld jeg er 40 og har prøvet og har prøvet og se Nr 1 og 2,sammen med min datter på 12.Men faldet i søven.Men min datter vil gerne se gyser nu.
  Vi så Jaws og 1408 på en aften. Er jeg en dårlig far? ... vi hygget os sgu

  SvarSlet
 4. "fjernt fra genkendelig realisme, hvor mennesker kan forvandle sig til dyr"... Hmmm, Medierådet tror åbenbart ikke på varulve...
  Jeg er iøvrigt 37 (og hankøn) og er ganske godt underholdt af Twilight-universet, selvom det selvfølgelig ikke ligefrem er superuhyggeligt... Især nyder jeg Ashley Greene, måske fordi Alice Cullen også er min favoritfigur i bøgerne...

  SvarSlet
 5. Ja, det er meget VI UNGE-agtigt, og der er hele TWILIGHT-halløjet ikke meget andet end en intro til noget, der har mere kant og er mere uhyggeligt. Så se endelig en masse andre gysere sammen med jeres store børn - der er så meget, at tage fat i.

  SvarSlet