tirsdag den 29. juni 2010

Guillermo del Toro-gyser får premieredato

Nu falder jeg ikke bagover af forventning, fordi Guillermo del Toros navn dukker op i forbindelse med en film. Dels er han involveret i så utrolig mange ting - ofte kun i en eller anden producent-rolle - dels er det ikke alle hans egne film, der er mega-fantastiske. Men DON'T BE AFRAID OF THE DARK er nok værd at holde øje med. Her har del Toro nemlig selv været med til at skrive manuskriptet sammen med Matthew Robbins, der også var med på MIMIC.

Filmen er et remake af en af de mest roste TV-gysere nogensinde, en ABC-produktion fra 1973. Troy Nixey instruerer og Katie Holmes og Guy Pearce topper rollelisten. Der har været en del forvirring omkring premieredatoen, men nu har Disney meldt ud, at den kommer op i de amerikanske biografer den 21. januar. Herhjemme lister Kino en dato, der hedder den 18. november, men den tror jeg ikke helt på. Kilde: Variety

5 kommentarer:

 1. Når nu "Mørkeræd", som originaludgaven hedder på dansk video, er en af de mest roste TV-gysere, så kan man godt have lidt svært ved at gennemskue, hvorfor den så skal genindspilles. Hvorfor ikke genindspille nogle af de mange makværk, der er blevet lavet i tidens løb. Så ville der da i det mindste være større chance for, at remaken ikke bliver noget lort i forhold til originalen.

  SvarSlet
 2. Nu er det trods alt bedst, at de remaker gode historier frem for dårlige? Men jeg kan tage fejl???

  SvarSlet
 3. Nu taler jeg godt nok ikke om historierne, men om selve det filmiske resultat, og jeg ville bestemt mene, at det ville være mere interessant, hvis de genindspillede dårlige film og med remake'ene rent faktisk præsterede at gøre de nye version gode.

  Det er jo ofte set, at dårlige film er baseret på forlæg, der rent faktisk er ganske glimrende, men filmversionen blev bare noget skidt. Et nyt forsøg kunne rette op på det og der ville således være chance for, at vi i andet forsøg kunne få en ordentlig film. Modsat som det er nu, hvor man forsøger at lave remakes over rigig gode film og ofte kommer til kort.

  SvarSlet
 4. Det der er så sjovt ved denne Blog, er at man ind i mellem falder over film man aldrig har hørt om, denne her bl.a.!

  Da jeg så søgte lidt info. på nettet røg jeg ind i en
  Top-et-eller-andet liste over undervurderede gysere hvor DONT BE AFRAID... og en der hed COMMUNION (1976) a.ka. ALICE, SWEET ALICE også var på.

  Den så også interessant ud, så jeg søgte lidt på COMMUNION og røg pludselig ind i en længe savnet Gyser/Alien-film med Christopher Walken. En film jeg aldrig har kunnet huske hvad hed - men pudsigt nok hedder den også COMMUNION (1989)...

  Så nu er jeg pludselig i besiddelse af DONT BE AFRAID...(1973), COMMUNION a.ka ALICE, SWEET ALICE (1976) og COMMUNION (1989)
  Herligt ;O)

  SvarSlet
 5. Det er herligt, hvis bloggen kan lede læserne ned ad endnu mere skumle, makabre og uopdagede stier i genren.

  SvarSlet