søndag den 11. juli 2010

Simpelthen den stærkeste film der endnu er vist i Danmark

Jeg har modtaget en håndfuld scanninger af gamle biografannoncer (tak skal du ha', Kent) og vil lige dele denne her med jer. Det er selvfølgelig George A. Romero's DAWN OF THE DEAD, der herhjemme kom til at hedde ZOMBIE: RÆDSLERNES MORGEN.

Jeg kan godt lide beskrivelsen af filmen: "Simpelthen den stærkeste film der endnu er vist i Danmark. Filmen er totalt forbudt i det meste af verden. Vises i Danmark usencureret". Ja, der står faktisk "usencureret", hmm... Jeg boede i Odense, da DAWN OF THE DEAD havde premiere, så jeg var ikke i Saga for at se den - en af de københavner-biografer, der dengang viste mange af de snaskede og blodige film. Jeg så den til gengæld i Grand i Odense - og det endda hele to gange.

4 kommentarer:

 1. Tak, Søren, for denne omtale af min yndlingsfilm!

  Jeg er en af de heldige, der så den i Saga ... sammen med min stakkels søster, der absolut ikke er zombie-fan. Hun oplevede Dawn som "meget stressende."

  Jeg mener filmen var længe undervejs. Premiere i DK i 1980 eller 81 ... ?

  SvarSlet
 2. Jeg kan faktisk ikke huske, hvornår den fik dansk premiere - men dengang var det vel ikke helt usædvanligt, at filmene var lidt længe om at komme til Danmark.

  SvarSlet
 3. Dawn of the Dead havde premiere i uge 4 1980 i Saga og den blev set af 75.387 mennesker i biografen, hvor jeg så den. Det var i de gode gamle dag da Saga, City Bio (tdl. Vester Bio), Colloseum, World Cinema og Broadway Bio viste gode film i Køwenhawnstrup.

  SvarSlet
 4. Gode, gamle City Bio, hvor billetterne kostede 10 kroner, og indehaveren afbrød forevisningen, hvis man var så dum at lægge benene op på sædet foran.

  SvarSlet