tirsdag den 31. august 2010

Anders And à la Dracula

Så er den nye Jumbobog på gaden fra Serieforlaget og den ser ikke ud til at være for sarte sjæle. På forsiden af Danmarks mest solgte bog kan man se Anders And i Dracula-antræk. Hold da op!

6 kommentarer:

 1. Måske ligefrem Dracula and-træk...

  SvarSlet
 2. Det er kun nogle få sider i starten, der har noget at gøre med vampyrer. Så udgivelsen må betragtes som et af de mere ynkelige forsøg på at slå mønt af vampyrbølgen.

  SvarSlet
 3. Jeg må indrømme, at jeg ikke lige bladrede u bogen, da jeg så den nede i supermarkedet.

  SvarSlet
 4. Carl Barks lavede i øvrigt nogle ret hårrejsende historier -- jeg genlæste for nylig "Det gamle slots hemmelighed", en spøgelseshistorie (egentlig explained supernatural a la Radcliffe) der foregår på et gotisk-spooky slot med skjulte passager, indemurede hemmeligheder og andet skrækromantisk tingeltangel. Jeg husker også, med frydefuld gru, en Jumbobog-serie om "Tågefyrsten" fra da jeg var knægt.

  SvarSlet
 5. Der er også "The Phantom of Notre Duck" fra 1965 (udgivet på dansk som "Tyven i kirketårnet" i Anders And & Co. nr. 43-45, 1967). Jeg læste den som barn og husker den som en stor oplevelse. Måske stammer min begejstring for Victor Hugos roman "Notre-Dame de Paris" (1831) og filmatiseringen "The Hunchback of Notre-Dame" (1939) i virkeligheden derfra? Se i øvrig http://www.salimbeti.com/paperinik/en/city.htm, der har mange gode eksempler på mystik og gys i Andeby!

  SvarSlet