tirsdag den 14. september 2010

Hov, der var lige endnu en vampyrbog

Politikens Forlag har netop udgivet den engelske forfatter Matt Haigs vampyrroman BLODIG ARV. Originaltitlen er THE RADLEYS og det er ikke mange måneder siden, at bogen udkom i England. Den officielle PR-tekst fra forlaget lyder således:

Velkommen til en verden med tørlagte vampyrforældre og deres blodtørstige børn.

En sen nattetime mister teenageren Clara Radley kontrollen, da en jævnaldrende fyr forsøger at tvinge hende til et kys. Hun bider ham i hånden, og smagen af hans blod vækker en ukendt tørst i hende. En farlig tørst, som kræver at blive slukket.

Da det går op for hendes skrækslagne forældre, hvad der er sket, beslutter de sig for, at de må indvie Clara og hendes bror Rowan i familiens mørke hemmelighed. Og pludselig forstår de to børn, hvorfor deres hud er så følsom overfor sollys, hvorfor dyr flygter, når de nærmer sig, hvorfor de ikke kan tåle hvidløg, og hvorfor Claras ønske om at blive veganer er livsfarligt – det er blot nogle få af de ulemper, der er ved at være vampyr.

Clara og Rowans forældre har i årevis levet i afholdenhed og forsøgt at opføre sig som almindelige mennesker, men da Clara og Rowan finder ud af, hvem de virkelig er og får smag for menneskeblod, sættes hele familien på en hård prøve.

BLODIG ARV er en både rå og underfundig roman om den svære kærlighed, forholdet mellem forældre og deres børn og angsten for det ukendte.

Bogen er på 336 sider og har en vejledende udsalgspris på 200,- kroner. Kilde: Fiktion & Kultur

Ingen kommentarer:

Send en kommentar