søndag den 3. oktober 2010

Bind 5 af NATTENS HUS er lige om hjørnet

Forleden var jeg inde i en boghandel i Valby. Her havde de en hel væg med vampyrbøger. Man kan virkelig se, at forlagene har satset stort på denne genre de senere år - og intet tyder på, at de sætter tempoet ned. Den 17. november udkommer f.eks. femte bind i NATTENS HUS/HOUSE OF NIGHT-serien fra forlaget Tellerup. Titlen er JAGET efter originaltitlen HUNTED. Serien er skrevet af P.C. Cast og Kristin Cast og skal efter planen ende med at være på 12 bind i alt. Indtil videre er der solgt 10 millioner HOUSE OF NIGHT-bøger på verdensplan. Kilde: Fiktion & Kultur

36 kommentarer:

 1. Det er en vildt fed serie. :)

  SvarSlet
 2. jeg har læst bog 1 til 4 og syntes de er vildt fede og kan næsten ikke vendte på de andre

  SvarSlet
 3. er lige blevet færdig med nr 4 og jeg syntes næsten at der er en bedere serie end twilight

  SvarSlet
 4. Jeg har haft et godt øje til serien. Hvem er målgruppen?

  SvarSlet
 5. Serien markeres som "young adult" på diverse boghandler-hjemmesider, hvilket betyder i omegnen af 14 til 21 år. Hovedpersonen er 16 år i første bind.

  SvarSlet
 6. Der står nu altså bare på selve forlagets hjemmeside, at 'Jaget' først udkommer til december.

  SvarSlet
 7. Ja, det ser ud til, at JAGET er blevet forsinket af en eller anden grund.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har læst alle bøger op til otte og venter kun på nieren.
   Forstår ikke hvorfor du ikke kan finde femmeren?

   Slet
  2. Nu er det halvandet år siden, jeg skrev den kommentar, så der er sket meget i mellemtiden. Kan se, at der nu er ni bind på gaden i Danmark.

   Slet
 8. Øvvv, havde lige håbet at skrive bogen på mine jule ønsker så jeg ikke selv skal løbe rundt i byen for at finde 5'eren!
  Men jeg elsker virkelig den her serie, min veninde købte 1 til 7 tror jeg på engelsk i england og hun elskede historien og ugen efter så jeg man kunne købe den på dansk et eller andet sted, så jeg købte dem 1 til 3. Men jeg blev så sur da jeg havde læst dem og ikke kunne finde de næste bøger i serien nogle steder, så jeg prøvede mig med at læse rasten på engelsk men det gik ikke!!! De havde helt for nye navne og historien var en smule ændret! AAAAARRRRRH!!! Så nu vil jeg bare ha alle bøgerne på dansk så jeg ikke snart går gal!! Teehi :D
  Ps. denne serie er bedre end twillight! :D

  SvarSlet
 9. Skide god serie, er helt vild med den! Er der nogen af jer der ved hvornår 6'eren bliver udgivet i Danmark???

  Tjek forresten deres hjemmeside ud, den er for fed! 8 bind af serien er allerede på vej over i USA, og de har planer om at lave en film af serien, det bliver vildt!

  SvarSlet
 10. Rolig nu, 5'eren er jo lige kommet. Forlagets hjemmeside røber ikke noget og boghandlernes hjemmesider angiver forskellige datoer. Men de fleste af dem skriver den 1. april, så det bliver nok deromkring.

  SvarSlet
 11. var der noget med at serien bliver filmatiseret?

  SvarSlet
 12. Det er et par år siden, at en mulig filmatisering blev annonceret, men siden er der ikke kommet afgørende nyt frem. Så det kan godt have lange udsigter med en film-udgave.

  SvarSlet
 13. hej har lige læst bog 1 til 4 com on den er ligsom nermest 20 gange bedre ind twilight 1 hvilket jeg syntes er vikelig underligt har lige læst the vampire diaries men jeg syntes tv serien er bedre. mennattens hus er enorm fedog der er flere bøger end i twilight fedt!!! den er virkelig fed og hvis du ikke kender den skal du google og finde ud af mere bog nr. 6 udkommer på internetetden den 1 marts den næste er som nr 5 under udarbejde selv tak :)

  SvarSlet
 14. Jeg har kun læst den første, der var meget sjov. Er selv mest til Sookie Stackhouse-bøgerne.

  SvarSlet
 15. Hej Søren.. Synes det mega fedt du vil besvar de spørgsmål, stort ros! :-) ..
  Jeg har dog også nogle, og det er -: Hvor mange bøger bliver af "nattens hus" bliver der lavet.. Har lige læst 7 nemlig, og kunne godt tænke mig at vide hvor mange de har planer om at lave i alt :-) ... Også tænkte jeg også på hvor det officelt bliver afgjort om der kommer en serie eller film af bogen? Håber du kan besvar mine spørgsmål.

  SvarSlet
 16. @ Anonym (by the way - synes det er rigtig underligt, at de fleste kommentarer/spørgsmål om den romantiske vampyrgenre kommer fra anonyme personer, mens folk, der ser makabre, groteske, nådesløse og dyremishandlende kannibalfilm ikke har noget imod at skrive deres navn her på bloggen. Things that make you go hmmm...).

  Nå, der er indtil videre planlagt 12 bøger i HOUSE OF NIGHT/NATTENS HUS-serien. En film-udgave har været længe undervejs, men der er ikke kommet særlig meget konkret frem. Det betyder nok i praksis, at der kan gå lang tid endnu, før det eventuelt bliver en realitet - eller det kan betyde, at der aldrig kommer en.

  SvarSlet
 17. hej..

  Kunne utrolig godt tænke mig at vide om nr. 7 er udkommet?? nogle skriver på andre sider den er, og nogle skriver den ikke er..? Måske nogle har det rigtige svar? :)

  SvarSlet
 18. Bind nr. 7 skulle udkomme på dansk midt i maj.

  SvarSlet
 19. Tak for det :)

  SvarSlet
 20. Lige et godt råd...

  Når i skal købe nattens hus-bøgerne, så træk den en uges tid efter udgivelsesdatoen, og hold derefter øje med bøgerne i bilka/føtex.. købte nr 6 1½ uge efter udgivelsen til 59 kr i stedet for 130 eller 200 som de tager på hjemmesider...

  SvarSlet
 21. Cool, tak for tippet. Selv om bog-udvalget i supermarkederne er begrænset, er priserne ofte helt i orden.

  SvarSlet
 22. hi er der nogle der ved hvor man ka få 1-2-3-4-5-6-7(-8-9-9-10-11-12) af nattens hus på dansk og engelsk????

  SvarSlet
 23. Nu er der indtil videre kun kommet otte bøger i serien, så nr. 9 til 12 må du vente med. De danske bøger skulle være til at få i de fleste boghandlere, men det kan være en god ide at kigge i de supermarkeder, der også sælger bøger (f.eks. Bilka eller Føtex). Her vil de tit være ret billige.

  De engelske udgaver kan bestilles på f.eks. saxo.com eller amazon.co.uk

  Ellers kan du sikkert få dem hjem via din lokale boghandler. Her i København kan man også købe de engelske udgaver mange steder.

  SvarSlet
 24. Man kan forudbestille nattens hus til 99,95 på:www.bookzoo.dk

  SvarSlet
 25. Hej, hvor er det fedt du vil besvare spørgsmål!!! :-)..

  Jeg tænkte på: ved du hvornår 8'eren udkommer på dansk i butikkerne? Har lige læst 7'eren og man kan bare ikke lade være med at gå og glæde sig til den næste der kommer.. Håber du kan svare på mit spørgsmål, så jeg kan sætte et kryds i kalenderen, hihi..
  Tak på forhånd!

  SvarSlet
 26. Jeg svarer gerne på spørgsmål, men oplever tit, at der bliver spurgt om noget, jeg allerede har svaret på. Se f.eks. her.

  SvarSlet
 27. Jamen jeg tænkte på nattens hus, ikke på the vampires diaries :-D.

  SvarSlet
 28. Jamen, for pokker da. Det er da heller ikke til at holde styr på alle de vampyr-serier. Det bedste bud på en dato på bind 8 af NATTENS HUS er indtil videre den 5. september.

  SvarSlet
 29. Jeg elsker bare serien, og oplever faktisk tit at kommer for sent steder hen, fordi jeg simpelthen ikke kan lægge dem fra mig!:-D jeg er lige gået i gang med 7'eren, og er super glad for at der kommer flere! Tak fordi du svarer på spørgsmål, det tror jeg vi er mange der er rigtig glade for:)

  SvarSlet
 30. Jeg er helt ny herinde på din blog Søren. Jeg søgte info omkring Stephen King, eller inspiration/ideer til plottet til en lille gyser novelle til en skrivekonkurrence. Jeg har altid elsket Stephen King og Dean Koonz, men det er ved at være mange år siden jeg har kigget i en af deres bøger.. Denne serie "Nattens Hus" har jeg derimod læst alle de bøger der er udgivet ind til videre af... Jeg er typen der let bliver fanget i et univers og derfor bliver jeg NØDT til at vide hvordan den ender.. Jeg synes der ligger en rigtig god ide bag bogen.. Selve historien er egentlig ret godt fundet på, men hold da op, hvor er den dårligt skrevet.. Den kunne være SÅ god - efter mit hoved, men falder fuldstændig til jorden i sprogbruget.. men det kan da være det er oversættelsen det er galt med. Så vidt jeg kan se, er der forskellige oversættere på. Og én af bøgerne falder særligt helt til jorden. Kan ikke lige huske hvilken en det er...
  Det jeg vil sige med det her, er egentlig bare, at jeg synes det er fantastisk at du dækker alle aspekter inden for genren her i din blog.. Jeg vil helt klart vende tilbage

  SvarSlet
 31. Tak for roserne!

  Indtil videre har jeg selv kun læst den første bog i denne serie og var ikke imponeret ... men der var i det mindste mere sex end i TWILIGHT. Nu læste jeg den på dansk, så jeg ved ikke, om der er noget, der har været "lost in translation", men man kan aldrig vide.

  Af de mange vampyr-serier på markedet, så har jeg indtil videre haft mest fornøjelse af Charlaine Harris' Sookie Stackhouse/TRUE BLOOD-bøger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Søren?

   Har du læst Guillermo Del Toros vampyrbøger...?
   Jeg mener at de hedder BLOD og MØRKE? der kommer vist også en 3'er, fordi der er vistnok tale om en trilogi..

   Jeg gik i gang med BLOD, men jeg faldt ud af den igen, men har længe haft lyst til at genoptage den, men jeg ville lige høre din mening også? - hvis du da har en?

   Slet
  2. Der er også kommet en 3'er i del Toro og Hogans serie; på dansk hedder den DEN EVIGE NAT. Jeg har ikke læst dem endnu, men skal da have samlet dem op, nu hvor trilogien er komplet.

   Slet