onsdag den 20. oktober 2010

Så er det afgjort... Wes Cravens bedste film er A NIGHTMARE ON ELM STREET

Hvor er det dejligt med en afstemning, hvor resultatet er krystalklart. For en uges tid siden spurgte jeg jer læsere hvilken af Wes Cravens gysere, der er den bedste. 114 klikkede ind på afstemningen og hele 46 personer (eller 40 procent) pegede på A NIGHTMARE ON ELM STREET. Ifølge læserne vil en Wes Craven Top 5 se således ud:

1. A NIGHTMARE ON ELM STREET (46 stemmer).
2. THE LAST HOUSE ON THE LEFT (22 stemmer).
3. SCREAM (11 stemmer).
4. THE HILLS HAVE EYES (7 stemmer).
5. THE SERPENT AND THE RAINBOW (4 stemmer).

...og det ser jo meget fornuftigt ud. Syv læsere klikkede dog på, at "Manden kan ikke lave gysere", så der er selvfølgelig nogle, der ganske enkelt ikke kan li' hans film.

9 kommentarer:

 1. For en måneds tid siden genså jeg A NIGHTMARE ON ELM STREET. Den ultra korte version er at den er overvurderet. Bevares, Freddy er da et fedt 'monster', og filmen kan da sagtens nydes for hvad den er. Men jeg synes ikke den lever helt op til sin klassikerstatus.
  Men det er selvfølgelig kun min subjektive mening. Min klare favorit er THE LAST HOUSE ON THE LEFT, som også er på listen, jeg indsendte til Søren.

  Udover det, så har jeg et par Craven-titler liggende, som snart skal ses: THE SERPENT AND THE RAINBOW og THE PEOPLE UNDER THE STAIRS. Nogle der kan sige noget godt eller skidt om dem? Har hørt de skulle ligge i den bedre ende af mandens produktion.

  SvarSlet
 2. Jeg holder meget af den gode gamle ELM STREET, men selvfølgelig knirker den lidt med alderen.

  THE SERPENT AND THE RAINBOW er en fremragende film, virkelig creepy og anderledes. THE PEOPLE UNDER THE STAIRS er også anderledes, men den siger mig ikke det store. Har dog kun set den en enkelt gang.

  SvarSlet
 3. Jeg var vild med THE PEOPLE UNDER THE STAIRS, jeg tror jeg lejede den 4-5 gange på vhs i sin tid... Men det er godt nok en hel del år siden jeg så den sidst... Jeg er dog også megafan af ELM STREET, så du skal nok ikke lytte for meget til mig... ;-P

  SvarSlet
 4. Jeg var rent faktisk en af de to mennesker der stemte på THE PEOPLE UNDER THE STAIRS. Jeg synes den er herligt grotesk, og jeg ser den meget tit. Psykopat-parrets residens må være en af filmhistoriens mest creepy huse. Okay, filmen lider måske en lille smule under den tid den er lavet i; der er en meget distinkt halvfemser feel med lidt malplaceret hip hop soundtrack osv, men anyways, jeg synes ultimativt det er Cravens mest "tilfredsstillende" film.

  SvarSlet
 5. Uha, de skal meget snart ses så!

  Tak for respons.

  SvarSlet
 6. Naturligvis vinder Nightmare On Elm Street hands down. The Serpent And the Rainbow er en syret film og temmeligt underholdende og The People Under the Stairs er en meget undervurderet film. Jeg havde det held at se den på stort lærred i sin tid.

  SvarSlet
 7. At syv læsere klikkede på "manden kan ikke lave gysere" er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at de "ganske enkelt ikke kan li' hans film". Man kan jo godt beundre filmenes surreelle opfindsomhed og tematiske subtekst uden at finde dem uhyggelige. Eller man kan være fan af Meryl Streep-dramaet "Music of the Heart"! :-)

  SvarSlet
 8. Jeg genså Wes Cravens New Nightmare igår.Det er faktisk en ok film,var den med på afstemningen listen.

  SvarSlet
 9. Det var den, men jeg husker ikke lige hvor mange point, den fik.

  SvarSlet