torsdag den 16. december 2010

Jean Rollin er død

Den franske instruktør Jean Rollin døde i går efter lang tids sygdom, 72 år gammel. Rollin er kendt for en stribe kunstneriske og personlige gyserfilm - ofte med vampyrer. Filmene har generelt en drømmeagtig stemning med stærke erotiske undertoner. Nøgne kvinder og blod er typiske ingredienser i en Jean Rollin-film.

Blandt hans mange produktioner kan nævnes titler som LE VIOL DU VAMPIRE, LA VAMPIRE NUE, LE FRISSON DES VAMPIRES, VIERGES ET VAMPIRES og LES DÉMONIAQUES. Det danske selskab Another World Entertainment har udgivet en stribe af hans film på dvd, så det er meget nemt at komme til at udforske Rollins bizarre verden.

Det nyeste nummer af FANGORIA, nr. 299, skulle indeholde et af de sidste interview, der blev lavet med den franske instruktør. Der er også meget mere at dykke ned i på denne spændende blog.

2 kommentarer:

  1. I årtier var Rollins film en verden, jeg kun kendte via stills i bøger om horrorfilm. Det er stort i dag at have selve filmene stående på hylden. De er ujævne, men horrorgenren ville være en magisk dimension fattigere uden Rollins værker!

    Vi har i øvrigt også netop mistet Blake Edwards, der ud over alle komedierne instruerede krimien "Experiment in Terror" (1962), som vipper på grænsen mellem thriller og horror.

    SvarSlet