onsdag den 19. januar 2011

Edgar har fødselsdag og det har han jo og det er i dag...

I dag er det 202 år siden, at den amerikanske forfatter Edgar Allan Poe blev født - denne mester ud i det dunkle, triste og makabre. Det markeres selvfølgelig over hele verden. Spændende bliver det bl.a. at læse nyt fra USA om the Poe Toaster - den mystiske person, der i årtier har besøgt Poes grav i Baltimore og har efterladt en halvt fyldt flaske cognac og tre røde roser. Sidste år dukkede personen nemlig ikke op. Herhjemme markeres dagen bl.a. i Cinemateket med et arrangement, som Det Danske Edgar Allan Poe Selskab bidrager til.

3 kommentarer:

 1. Tillykke til den gamle jas!

  Nogle forslag til, hvordan man fejrer ham på behørig vis? Man burde jo næsten læse en novelle og sætte en film på - måske en af Corman-filmatiseringerne, selvom de vist ikke er særligt trofaste mod forlægget.

  SvarSlet
 2. Hvis jeg ikke skulle på arbejde, ville jeg tage i Cinemateket. Men ellers lyder en novelle og en Corman-filmatisering som en passende combo - evt. krydret med et glas amontillado (eller humle eller whisky, hvis man bedre kan li' det).

  SvarSlet
 3. Der er totalt udsolgt til arrangementet i aften, fortæller de mig i Cinemateket, folk er gået forgæves efter billetter hele ugen. Så der bliver run på de uafhentede!

  SvarSlet