tirsdag den 4. januar 2011

Pete Postlethwaite er død

Den engelske skuespiller Pete Postlethwaite er død af kræft, 64 år gammel. Postlethwaite var kendt for sin intense udstråling og sit karakteristiske ansigt - og måske også for at have et navn, som man skulle anstrenge sig for at huske, hvordan man udtalte. Han spillede i alle genrer, men af hans horror-roller vil jeg især huske ham som den erfarne storvildtjæger i Steven Spielbergs THE LOST WORLD: JURASSIC PARK, som en af de stakkels fanger i David Finchers eksperimenterende ALIEN 3, som den sære opsynsmand i det amerikanske remake af DARK WATER og som den plagede præst i den nye udgave af THE OMEN.

4 kommentarer:

 1. Samme dag døde jo iøvrigt også den svenske skueepiller Per Oscarsson, der blandt meget andet var med i den danske MIDSOMMER...

  SvarSlet
 2. Ja, jeg så det godt. Per Oscarsson var også med som monstret i en Frankenstein-film...

  ...er dog generelt ikke så glad for at skrive nekrologer, hvor jeg ikke selv kan byde ind med så meget - og det kunne jeg ikke mht. Per Oscarsson.

  SvarSlet
 3. Pete var i sandhed en af mine favoritter, Æret været hans minde mand, Æret været hans minde.

  SvarSlet
 4. Synes det er superhjælpsomt med nekrologer, hvor du nævner genre-credits. Så tak for det hver gang! Meget velkommen orientering!!

  Det er nogle meget fine roller, du fremhæver fra Pete Postlethwaites fornemme og alt for korte karriere!

  Per Oscarsson var også med i horrorfilmene "The Night Visitor" (1971) - med Max von Sydow som øksemorder! - "Endless Night" (1972), "Traumstadt" (1973) og "The Sleep of Death" (1981).

  SvarSlet