tirsdag den 15. februar 2011

Kenneth Mars er død

Den amerikanske skuespiller Kenneth Mars er død af kræft, 75 år gammel. Han var især kendt for at optræde i komedier og for at lægge stemme til tegnefilm. Genrefans vil især huske ham i rollen som Inspector Kemp i Mel Brooks' vidunderlige YOUNG FRANKENSTEIN. Her spiller han en politimand, der har en monokel og en klap på det samme øje samt en kunstig arm, der knirker og i det hele taget ikke virker efter hensigten. Figuren er en parodi på Inspector Krogh fra SON OF FRANKENSTEIN - og Kenneth Mars gør det så godt, at man næsten ikke kan se SON OF FRANKENSTEIN uden at grine hver gang, Inspector Krogh dukker op.

2 kommentarer:

 1. Jeg elsker også hans præstation som den gale nazist i Mel Brooks' "The Producers" (1968)!

  SvarSlet
 2. Jeg husker også Kenneth Mars fra Politiskolen 6, hvor han spiller den glemsomme borgmester. Han holder filmen oven vande.

  Men! han er formidabel i 'Young Frankenstein'.
  Udover Mel Brooks' spoof, har jeg faktisk kun set den Kenneth Branaghs version af Frankenstein fra 1994 - så altså ingen af dem, der bliver parodieret.
  Dog synes jeg, 'Young Frankenstein' har samme kvaliteter, som 'Shaun of the Dead' - nemlig at den rent faktisk fungerer fortrinligt uden at man behøver at relatere til originalerne. Man fornemmer aldrig, der er en joke, man går glip af.

  SvarSlet