lørdag den 12. marts 2011

NIGHTMARE MOVIES bliver opdateret

Det er mere end 20 år siden, at Kim Newman udgav fagbogen NIGHTMARE MOVIES - et fremragende studie af horrorfilmen fra 1968 og frem. 1968 er selvfølgelig valgt, fordi det var her, at George A. Romero rystede alt og alle med NIGHT OF THE LIVING DEAD. Bogen har været udsolgt i årevis, men den 18. april udkommer en ny og opdateret udgave i England på forlaget Bloomsbury.

3 kommentarer:

 1. Den glæder jeg mig til. Jeg har sendt Kim Newman en liste over danske zombiefilm mm., så jeg håber, nogle af dem bliver nævnt i den nye udgave. 2011 bliver i det hele taget et godt år for Kim Newman-fans, med bl.a. genudgivelse af hans hovedværk "Anno Dracula" (den bedste vampyrroman nogensinde?) i en helt ny udgave, plus tre fortsættelser, samt en ny roman, "Professor Moriarty: The Hound of the D'Urbervilles". Jeg er ved at læse det tredje bind i Diogenes-serien, "Mysteries of the Diogenes Club", der udkom i december sidste år.

  SvarSlet
 2. Jeg har netop modtaget bogen med posten! :-D

  Og i dag har Kim Newman så for andet år i træk vundet en Rondo Hatton Award som Best DVD Reviewer (for artiklen "Universal Cult Horror Collection" i Video Watchdog nr. 155).

  SvarSlet
 3. Så vidt jeg kan se i indekset, er der kun fire danske film med i bogen: "Antichrist", "Besat", "Nattevagten" og den svensk-danske "Svart Lucia", plus tv-serierne "Riget" I+II. Så det er altså iflg. Kim Newman alt, hvad dansk film siden 1968 har produceret af nævneværdig horror.

  SvarSlet