lørdag den 2. april 2011

Gotiske tegneserie-gys fra DC Comics

Er man til gamle horror-tegneserier, er det en stor fornøjelse at dykke ned i de billige THE HOUSE OF MYSTERY- og THE HOUSE OF SECRETS-genoptryk fra DC Comics. En af de mere særprægede titler fra dengang (vi er i begyndelsen af 70'erne) var THE SINISTER HOUSE OF SECRET LOVE. Her fik man en stribe romantiske historier med et gotisk præg - ofte om en kvinde, der rejser til et fremmed land for at bo på en skummel borg eller et mystisk slot, hvor hemmelighederne driver ned ad væggene. Det er meget pudsigt at læse disse serier, selv om de ikke er udpræget uhyggelige.

Bladet ændrede pr. nummer 5 navn til SECRETS OF SINISTER HOUSE, men holdt fast i det romantisk-gotiske indhold. Det ændrede sig dog i nummer 6, hvor værten Eve blev præsenteret i en lille intro-sekvens med Cain og Abel fra THE HOUSE OF MYSTERY- og THE HOUSE OF SECRETS-hæfterne. Nu blev SECRETS OF SINISTER HOUSE til et rigtigt gyserhæfte med et hav af fine små og ganske grumme historier. Og det selvfølgelig med gode tegnere som bl.a. Alex Toth og Tony DeZuniga.

Bladet kunne dog ikke holde dampen oppe og især de sidste numre er virkelig svage. SECRETS OF SINISTER HOUSE er dog i ca. ti numre et fremragende hæfte, der vil kunne underholde alle, der er til tegnet horror. Man kan få samtlige numre af THE SINISTER HOUSE OF SECRET LOVE/SECRETS OF SINISTER HOUSE i et billigt sort/hvid-genoptryk i DC's Showcase-serie.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar