søndag den 17. april 2011

Gysermusik så langt øjet rækker

Der er kommet et par spændende horror-soundtracks den seneste tid - og der er endnu flere på vej. Her er lige et hurtigt overblik:
Kritzterland har udgivet musikken til den amerikanske udgave af LA MASCHERA DEL DEMONIO, der blev klippet ned af American International Pictures, dubbet til engelsk og udstyret med titlen BLACK SUNDAY. Og så smed man Roberto Nicolosis musik ud og lod Les Baxter komponere noget nyt. En suite med knap 34 minutters musik blev udgivet på lp og siden to gange på cd. Men nu har Kritzerland fundet de originale bånd og udgiver det hele på cd - med forbedret lyd og i film-rækkefølge. Cd'en vil være på markedet i løbet af maj, men kan forudbestilles nu. Den udkommer i et oplag på 1000 eksemplarer. Der er allerede udsolgt hos Kritzerland, men den skulle kunne findes hos de sædvanlige online-forhandlere.
Digitmovies er på banen med Carlo Savinas komplette score til LA CRIPTA E L'INCUBO - en gotisk gyser fra 1964 med Christopher Lee i hovedrollen. Filmen hedder CRYPT OF THE VAMPIRE internationalt. Pladeselskabet sammenligner Savinas score med de soundtracks, der blev komponeret til Hammers film i den periode - så det lyder jo godt.
I næste uge udgiver Varèse Sarabande Marco Beltramis musik til SCREAM 4. Beltrami var også med på de tre første film, så det er meget naturligt, at han er blevet hyret til 4'eren.
Fra Beat Records er kommet BEWARE OF DARKNESS fra den italienske filmmusik-legende Fabio Frizzi. Der er tale om scoret til en fransk horror-kortfilm af instruktørerne Guillaume Beylard og Nima Rafighi. Cd'en er udkommet i et oplag på 500 eksemplarer.
Howlin' Wolf Records har et par titler på vej her i april, nemlig Dean Parkers musik til THE CRY (i et oplag på 500 eksemplarer) og Robert Feigenblatts score til THE BUNKER (i et oplag på 1000 eksemplarer).
Endelig er der godt nyt fra Monstrous Movie Music, der byder ind med to spændende soundtracks, nemlig IT! THE TERROR FROM BEYOND SPACE af Paul Sawtell og Bert Shefter samt THE MONSTER THAT CHALLENGED THE WORLD af Heinz Roemheld.

Det er virkelig guf for soundtracks-fans. Hvor mange af dem skal du have? Eller er der måske et andet horror-soundtrack, du hellere vil anbefale? Så skriv en frisk kommentar...

6 kommentarer:

 1. Jeg skal have fingerne i A SERBIAN FILM soundtrack.
  Hvis der noglen der ved hvor man kan få det.
  Så giv lige lyd.

  SvarSlet
 2. Jeg kan ikke helt gennemskue om Wikluh Skys musik til A SERBIAN FILM er udgivet, men jeg tror det ikke. Men nu er det også sin sag at gennemskue det, der foregår på serbiske hjemmesider.

  SvarSlet
 3. Marco Beltramis score til "Scream 4" fungerer fint, især Deweys "Twin Peaks"-agtige tema, som vist blev introduceret i 2'eren.

  SvarSlet
 4. @Nicolas: hans tema kommer oprindeligt fra John Woos "Broken Arrow". Guitaren bliver i øvrigt spillet af Duane Eddy.

  Som et lille indspark til horror-soundtrackene kan Silva Screens 4-disk-boks "The Definitive Horror Music Collection" varmt anbefales. Det er ikke, med nogle få undtagelser, de originale indspilninger, men der er alligevel en ret høj kvalitet over hele linjen.

  Det er Silva Screens go-to-orkester The City of Prague Philharmonic Orchestra, der har indspillet numre, der spænder fra overturen til "Nosferatu" til Christopher Youngs score til "Drag Me to Hell".

  Der er bl.a. musik fra "The Omen", "Suspiria", "Dracula: Prince of Darkness" og temaer fra adskillige John Carpenter-film.

  http://www.amazon.co.uk/Definitive-Horror-Music-Collection/dp/B002MT3BK8/

  SvarSlet
 5. Og jeg kan så se, at den har været nævnt her på bloggen tilbage i 2009 ;-)

  http://gyserblog.blogspot.com/2009/09/en-hel-masse-gysermusik-samlet-i-en-box.html

  SvarSlet
 6. @Niels: Tak, det vidste jeg ikke! Hans Zimmers musik fra "Broken Arrow" bliver krediteret på slutteksterne til "Scream 2", kan jeg se, men Hans Zimmer er mærkeligt nok slet ikke nævnt på soundtrack-albummet, selvom det ganske rigtig er ham, der har komponeret Deweys tema. =:-O

  SvarSlet