torsdag den 7. april 2011

Skræk og Rædsel Giveaway: Vind et eksemplar af dyregyseren SHARKTOPUS

Så er det blevet tid til endnu en giveaway her på bloggen. Du kan simpelthen vinde et spritnyt og forseglet eksemplar af den Roger Corman-producerede dyregyser SHARKTOPUS. Bemærk, at der er tale om den engelske dvd, hvor der ikke er undertekster på - ikke engang engelske. Men nu er dialogen i filmen ikke noget at råbe hurra for, så de fleste vil kunne følge med.

Reglerne er enkle: For at deltage, skal du bare under dette indlæg skrive en kommentar, der handler om dyregysere. Det kan være en anbefaling, en god (eller en dårlig) oplevelse, en anekdote eller noget om det dyr, du bare hader, men alligevel ikke kan lade være med at se gysere om. Jeg lader indlægget være åben for kommentarer til og med torsdag d. 14. april 2011 kl. 12.00, hvorefter jeg trækker lod blandt alle, der har haft lyst til at være med.

Rent praktisk: Flere af jer skriver kommentarer her på bloggen under diverse netnavne/kælenavne. Bliv bare ved det. Hver af jer får et nummer, som jeg vil lade en tilfældigheds-generator på nettet trække lod imellem. Og når jeg på torsdag offentliggør vinderen, skal vedkommende bare sørge for at maile mig sit rigtige navn og adresse. Til gengæld er det virkelig dumt at skrive anonyme kommentarer, hvis man vil være med.

16 kommentarer:

  1. Dyregysere kommer i mange afskygninger. Jeg har også en svaghed for ultra b gysere, og der er dyregysere en stor del af kategorien. I den helt vanvittige (dårlige) afdeling, kan nævnes "Mega piranha", som er ualmindeligt dårligt lavet, men sært underholdende.I den (overraskende) gode afdeling, kan nævnes den australske krokodille film "Rogue", som faktisk er absolut seværdig.Der er også en lille glemt en som hedder "frankenfish", som faktisk er ganske udmærket og humoristisk og godt lavet. blandt de rigtige stinkere kan også nævnes "Bloodsurfing" og "Lake Placid 2", hvorimod "Lake Placid 1" er en ganske god krokodille film.

    Rasmus Melgaard
    E-mail: rasmusmelgaard@hotmail.com

    SvarSlet
  2. Jeg har så vidt jeg husker set 4 dyregysere. Black Water og Rogue som begge er med alligatorer, Jaws med hajer og Piranha (2010) med piratfisk.

    Jeg har valgt Black Water ud til denne kommentar af forskellige grunde. Jeg synes, at den er ALT for lang trukken, og har for lidt aktion. Selve idéen om at 4 personer er ude i en alligatorfarm og deres lille båd vælter omkuld, så de skal overleve fra de menneskeædende alligatorer er ganske udmærket, men filmen er desværre ikke udført helt så godt som jeg havde håbet.

    Der går forresten ikke specielt lang tid før de er ude på vandet og actionen begynder, som man normalt ser som godt, men hvis der bare havde gået 25 minutter i stedet så havde filmen sikkert været mere spændende.

    Traileren ser virkelig god ud, men jeg vil ikke anbefale folk at se den.

    SvarSlet
  3. 3 fremragende dyregysere:
    Alien... ord synes unødvendige - historiens dejligste film,
    Jaws, fremragende ganske enkelt,
    Cujo, skøn!
    Alle 3 film er geniale, og bogudgaverne ligeså.

    Mvh Carsten

    SvarSlet
  4. Jeg elsker naturen går amokfilm. Mit første møde var på tysk TV med den fantastiske TARANTULA KÆMPE-EDDERKOPPEN (1955) i sort/hvid, jeg var ikke ret gammel og nåede vel at se den 10 gange de følgende år. siden kom der er række film som jeg var (er) fuldstændig ekset med.THE BIRDS (1963), FROGS (1972), PHASE IV - intelligent myregyser (1974), JAWS (1975), ORCA (1977), PIRANHA (1978), LONG WEEKEND (1978) I det hele taget er gysere fra 70'erne generelt fabelagtige, de skaber en helt speciel stemning og handlingen er generelt bedre end idag hvor effekter har overtaget alt for meget. Jeg vil nævne nogle mindre kendte dyregysere af nyere tid i burde stifte bekendtskab med. LINK - aber (1986), GRAVEYARD SHIFT - rotter (1990), Den utroligt klamme TICKS aka.INFESTED - kæmpetæger (1994), MIMIC - kakerlakker (1997), THEY NEST - kakerlakker (2000), OPEN WATER - Hajer (2004), THE BREED - hunde (2006), ROGUE (2007) Krokodiller, LONG WEEKEND - (2008), SPLINTER - parasitagtig ting, lidt en tilsnigelse i kategorien, men den er fed! (2008), THE THAW - insekter (2009) og THE REEF - hajer (2010)... :-)

    SvarSlet
  5. "Jaws" og "Kink Kong" rules, men jeg holder også meget af "The Incredible Shrinking Man", hvor hovedpersonen trues af en kat og en edderkop; jeg frygter for, at nogen en dag laver en remake, hvor han også skal slås med realistisk fremstillede støvmider etc., for den er jeg ikke sikker på, at jeg ville turde se.

    SvarSlet
  6. Dræberdyr-film, som mangler i de ovenstående indlæg, er naturligvis de mange "knockoffs" fra andre lande. I Italien er der blevet lavet rigtig mange; nogle gode, nogle rærlige, men alle værd at se som underholdning med slatten Cola og popcorn! Mit eget tip må (naturligvis) være Bruno Matteis fabelagtige CRUEL JAWS (aka Jaws 5), som ikke alene efterligner de amerikanske, men ligefrem stjæler scener fra dem (ja, sågar stjæler scener fra nogle af de ANDRE italienske efterligninger!). Og så har jeg endda slet ikke nævnt dræberkrokodille-film fra Thailand eller Slangekvinde-film fra Filippinerne. xD

    SvarSlet
  7. "Houston on fire. Will history blame me, or the bees?"

    En af de bedste/dårligste er Irwin Allen-makværket "The Swarm", hvor bierne angriber.

    http://www.youtube.com/watch?v=YpO4gvW6D3Q

    En fantastisk rolleliste: Michael Caine, Richard Widmark, Olivia de Havilland, Henry Fonda, Jose Ferrer og Fred MacMurray - og musik af Jerry Goldsmith - så kan det ikke gå helt galt?

    Jo, det kan, men det er utroligt underholdende!

    Og den dialog:

    "Attention! Attention! This is Miss Schuster. Please listen very carefully. A swarm of killer bees is coming this way."

    "We've been fighting a losing battle against the insects for fifteen years, but I never thought I'd see the final face-off in my lifetime. And I never dreamed, that it would turn out to be the bees. They've always been our friend."

    SvarSlet
  8. Jeg har en svaghed for creature features, hvilken omfatter dyregysere. Synes især godt om dem hvor en eller anden idyllisk lille landsby bliver invaderet. Det behøver dog ikke være ret realistiske trusler, snarere tværtimod. Monolith monsters hvor dødbringende sten truer med at udslette en amerikansk ørkenby er nok kronen på værket. Ellers kan jeg kun tilslutte mig Thomas K. They nest er en kanon lille film. Troede ellers jeg var eneste person på planeten som kunne se dens kvaliteter.

    SvarSlet
  9. 2 fantastiske: ALLIGATOR (har bare det hele, vanvittigt underholdende), BLACK SHEEP (en absolut perle)

    3 gode: SQUIRM (dejlig klam), ANACONDA 3: OFFSPRING (forventningerne var i bund, og jeg blev måske derfor positivt overrasket - men hey, en film med The Hoff kan jo aldrig være helt skidt), BATS (ok, jeg elsker alle film med Dina Meyer betingelsesløst, så her er jeg muligvis lidt forudindtaget...)

    1 forfærdelig: BATS: HUMAN HARVEST (oh my, jeg kan næsten ikke holde ud at tænke på denne jammerlige film - hvilket vel sjovt nok vil være en anbefaling for nogen...)

    SvarSlet
  10. Til Chris. Haha, nu er vi så to på planeten! Og du har helt ret med Monolith. Var også meget facineret af den som dreng, det må have været på omtrent samme tidspunkt som Tarantula blev sendt. Jeg kan huske jeg synes de sorte krystaller var fantastisk godt lavet :-)

    SvarSlet
  11. @Rasmus Melgaard: Hvis du kunne li' ROGUE, så er BLACK WATER også en af filmene i den gode afdeling.

    @Alexander: Well, som jeg lige sagde til Rasmus, så kan jeg godt li' BLACK WATER.

    @carsten: Er bestemt helt enig i CUJO og JAWS. ALIEN er også cool, men jeg er ikke helt inde i filmenes mytologi til at gennemskue om der er tale om dyr eller en anden race.

    @Thomas K.: TARANTULA styrer for vildt - den så jeg også på tysk tv som dreng.

    @Nicolas: Scenerne i kælderen i THE INCREDIBLE SHRINKING MAN er noget af det mest storslåede fra 50'erne.

    @Jack: Dyregysere fra Thailand og Filippinerne. Hmmm? Lyder spændende...

    @Niels: THE SWARM er virkelig forfærdelig, men musikken af Jerry Goldsmith er, som du nævner, herlig.

    @Chris: Jeg har aldrig set THE MONOLITH MONSTERS, men bør jeg helt klart få gjort.

    @Abra: SQUIRM er bare det bedste!

    SvarSlet
  12. Søren: Det er desværre alt for længe siden jeg har set den, måske burde den have stået under "fantastiske"... Jeg skal absolut have købt den...

    SvarSlet
  13. De fleste af mine umiddelbare indfald er allerede nævnt - "Cujo" er i hvert fald på min Film Top 10. Jeg så den første gang som 10-årig og den oplevelse er bare brændt ind i min hukommelse. I flere uger gik jeg og skævede nervøst til familiens hund, Mirza, på trods af mange forsikringer om at "det jo bare var en film". "King Kong" er også højt på listen fordi jeg altid har undret mig over at: 1. de tager en rigtig stor abe med hjem i stedet for en supersej fortidsøgle og 2. at de indfødte vil holde Kong ude, men alligevel bygger en gigantisk dør. Jeg tror ikke at jeg nogensinde får et tilfredsstillende svar på nogen af delene.

    SvarSlet
  14. @Eva: At ekspeditionen i "King Kong" (1933) ikke tager en fortidsøgle med hjem, hænger muligvis sammen med, at historien så ville have været for tæt på Conan Doyles roman "The Lost World" (1912), som filmproducenterne ikke havde rettighederne til. I den tager de nemlig en flyveøgle med hjem til storbyen, hvor den slipper løs.

    SvarSlet
  15. Bemærk, at jeg af praktiske årsager har rykket deadline, så konkurrencen slutter to timer tidligere.

    SvarSlet
  16. ...og jeg lukker nu for flere kommentarer og finder en vinder.

    SvarSlet