lørdag den 2. april 2011

Var det noget med en blodig klovne-gyser?

Der er rigtig mange, der ikke bryder sig om klovne, og Stephen King-filmatiseringen IT bliver ofte nævnt som noget af det mest uhyggelige, der nogensinde er lavet - i hvert fald af personer, der har et anstrengt forhold til de på overfladen så muntre karakterer fra cirkus. Nu er endnu en klovne-gyser på vej, nemlig THE CLOWN, der udkommer på dvd i Sverige den 27. april fra Cinematic Vision. Der er danske undertekster på, men jeg kan ikke umiddelbart finde en dansk udgivelsesdato.

Bag titlen THE CLOWN gemmer sig i virkeligheden den amerikanske film 100 TEARS fra 2007. Den er instrueret af Marcus Koch og handler om to journalister, der jager en seriemorder. Filmen skulle være helt ekstremt blodig, så den er nok værd at tjekke ud, hvis man er til hård splatter - også selv om man er bange for klovne.

6 kommentarer:

 1. Klovnedukken i Tobe Hoopers "Poltergeist" (1982) er for mig den uhyggeligste klovn på film! Ideen var efter sigende baseret på Steven Spielbergs barndomstraumer (han producerede filmen).

  SvarSlet
 2. Fuldstændig enig med Nicolas her - klovnen fra "Poltergeist" er vildt scary...
  Min klovneskræk stammer fra en tur i cirkus da jeg var omkring 6 år, og en klovn skød hovedet af sig selv... Jeg kunne ikke lige gennemskue at det var et trick, og havde mareridt om dette i lang tid...

  SvarSlet
 3. Klovnedukke-scenen fra POLTERGEIST er cool, men jeg har nu aldrig været særlig bange for klovne. Ville dog gerne se CLOWNHOUSE, men den er vanskelig at opdrive.

  SvarSlet
 4. Tjekkede lige Clownhouse på nettet, Den koster fra 60$ brugt og 100$ Ny. Hold da op, det er en sjælden fætter. Selv om Polterklovnen er scary, så synes jeg nu ikke der er nogen uhyggeligere end Pennywise...

  SvarSlet
 5. Apropos gys og klovne:

  http://www.dailymotion.com/video/x55kno_the-present-a-sweet-surprise

  SvarSlet
 6. Hmm... En god reklame for en dårlig bog.

  SvarSlet