lørdag den 4. juni 2011

James Arness er død

Den amerikanske skuespiller James Arness døde i går i sit hjem i Californien, USA, af naturlige årsager. Han blev 88 år. For det brede publikum vil Arness blive husket for sine western-roller, ikke mindst i den sejlivede TV-serie GUNSMOKE. Men for horrorfans er vil det være titelrollen i 50'er-klassikeren THE THING FROM ANOTHER WORLD, der står mejslet i hukommelsen. Arness var også med i den næsten lige så fantastiske THEM! - endnu af 50'ernes fænomenale gysere.

4 kommentarer:

 1. THEM! er helt igennem fantastisk! Holder stadig idag som gigantiske-dyr- pga.-videnskabs-fadæse-monster-film (© ny genre beskivelse).

  SvarSlet
 2. Det er en helt OK genrebeskrivelse. Der er noget helt særligt ved 50'ernes gysere.

  SvarSlet
 3. Hvis vi skal være helt korrekte, så må vi vel ty til Kim Newmans "The Revolt of Nature" terminologi fra hans nyligt opdaterede NIGHTMARE MOVIES.

  Elsker at læse Newmans observationer. Mit store dilemma med NIGHTMARE MOVIES (både de 2 "gamle" og den nye udgave) er bare, at den næsten dikterer, at man har set alle filmene, før det er muligt at dykke helt ned i den fulde tekst, eftersom næsten alle slutninger afsløres råt for usødet.

  Men sådan er det akademiske lod, når der skal drages sociologiske, politiske og andre samfunds-paralleler med skrækfilmens udtryk og det ville også være kropumuligt andet. Desværre efterlader det mig i et vacuum, hvor jeg beundrer Newmans enorme bedrift, men ikke finder større invitation til at læse om de skrækfilm, jeg endnu ikke har set, men måske potentielt kunne få lyst til at se.

  Confound it!

  SvarSlet
 4. Spoilers i filmbøger kan være en udfordring, men kan ikke lige huske hvor galt det var i den foregående udgave af NIGHTMARE MOVIES. Har ikke fået bestilt den opdaterede version endnu.

  SvarSlet