onsdag den 1. juni 2011

SUPER 8 er en monsterfilm. Tjek. Er det horror? Tja, det er så et godt spørgsmål

SUPER 8, den nye film fra J.J. Abrams, er blevet hypet helt vildt de seneste mange måneder. Filmen handler om nogle børn, der i 1979 begynder at undersøge de mystiske fænomener, der sker i deres by efter en voldsom togulykke. Vi har fået den ene trailer efter den anden, hvor man nok har kunnet fornemme, at dette var en flot Steven Spielberg-agtig film. Men det har været lidt vanskeligt at gennemskue genren, også selv om der tydeligvis er et monster og/eller en alien involveret.

Nu begynder de første anmeldelser at tikke ind fra USA og de er meget positive - men de besvarer ikke nødvendigvis spørgsmålet om hvorvidt man kan klistre en horror-etiket på SUPER 8. Bloody Disgusting skriver: "Without giving too much away, Super 8 isn't a straight-up horror movie". Ovre på Dread Central har de følgende kommentar: "Let me get this out of the way first … breathe a sigh of relief, horror heads … Super 8 is very much a monster movie".

Tja, hvad skal man mene? Nu er det altid værd at se noget af den eminent dygtige J.J. Abrams, men det er lidt uklart om han har skabt en film, der hører hjemme på denne blog (nu kom den så med alligevel i kraft af dette indlæg). SUPER 8 kommer til Danmark den 28. juli.

2 kommentarer:

  1. Har selv siddet med samme diskussion, specielt om den faldt ind under den apokalyptiske genre på nogen som helst måde, jeg har valgt at det gør den ikke selvom flere apokalyptiske blogs har valgt at anmelde den

    SvarSlet
  2. Her ville jeg så være mindre i tvivl, men der er rigtig meget elastik i de fleste genrer.

    SvarSlet