søndag den 10. juli 2011

Dvd-gys uge 28 - 2011

Horror-udgivelserne holder heldigvis ikke sommerferie:
 • LET ME IN (Hammers genindspilning af John Ajvide Lindqvists roman og Tomas Alfredsons svenske filmatisering, Læs min anmeldelse her. Udkommer også som Blu-ray. Udgives af Midget Entertainment).
 • MARTYRS (Fantastisk god og grum fransk gyser. Læs min anmeldelse her. Udgives af Another World Entertainment).
 • THE RITE (Eksorcisme-gyser med Anthony Hopkins. Udkommer også som Blu-ray. Udgives af Warner Home Entertainment).

18 kommentarer:

 1. MARTYRS på dansk DVD: Bedre sent end aldrig!

  Det er i øvrigt en fin anmeldelse du har skrevet, Søren.

  SvarSlet
 2. "Martyrs" er en af de grummeste film jeg nogensinde har set og virkelig en som der kan betegnes som en ny-klassiker.
  Den er fuldt på højde med eventuelle italienske kannibal- eller zombiehorrorfilm, og den giver såmænd mere stof til eftertanke end en fornævnt kannibalfilm.
  Synes klart at det er noget af det bedse fra den franske "New extremity"-bølge, hvis ikke den bedste...

  SvarSlet
 3. MARTYRS er på alle måder en af de bedste af de nye franske gysere, selv om et par af de andre også er helt oppe at ringe. Men MARTYES er helt sin egen...

  SvarSlet
 4. Jeg går ud fra der er enighed om, at MARTYRS, HAUTE TENSION, A L'INTERIEUR og til en vis grad FRONTIERE(S) alle befinder sig i toppen.
  Ellers kan jeg anbefale VERTIGE, som dog slet ikke er så barsk som førnævnte, men en spændende lille sag.
  Absolutte lavpunkter er HUMAINS og PROIE.. To himmelråbende ringe film. De er dog heller ikke ekstreme som de andre, og hører heller ikke med til "bølgen", men er nok nærmere ved et uheld blevet skyllet op på et dæk, smidt ud i havet igen og fuldstændig tilintetgjort af de store bølger, inden de har nået land. Lortefilm!
  Claude Chabrol sagde engang om en anden fransk bølge, at der ingen ny bølge var, kun havet.. Men jeg elsker nu at følge tendenser i film og jeg håber at vi snart ser film, der kan måle sig med de mest ekstreme af de franske.

  SvarSlet
 5. Martyrs har jeg OGSÅ ventet på i lang lang lang lang tid. Men det er sikkert vente tiden værd.

  SvarSlet
 6. Jeg er helt enig i, at MARTYRS, HAUTE TENSION, A L'INTERIEUR og FRONTIERE(S) er de titler, der bør fremhæves. Tak for tip og advarsler om de andre.

  SvarSlet
 7. Hvad er der egentlig med den der zombie-basker "La Horde"? Jeg fandt den ret sjov, men den drukner altså i zombie-havet, der kommer utallige mange zombier film ud... Jeg fik også set den danske "Opstandelsen", der egentlig var ok, men også ret kort og historien og karakterne var ikke helt gennemførte...

  SvarSlet
 8. LA HORDE sagde mig ikke det store, men der er en del, der godt ka' li' den.

  SvarSlet
 9. Jeg forstår ikke helt hvad det er I ser i FRONTIERE(S)??? Jeg var lige tilbage i "arkivet" og kan se at jeg i sin tid kun gav den 2 stjerner... Den efterlod mig rimelig utilfredsstillet...
  Til sammenligning gav jeg HAUTE TENSION 4 stjerner, og MARTYRS 6 stjerner...
  A L'INTERIEUR har jeg endnu ikke set... Tror nok jeg har den et eller andet sted, det kunne være jeg skulle se at få den gravet frem...
  Men først skal jeg have set SEX AND THE CITY 2 færdig - her kan man virkelig snakke om en horrific oplevelse (men ikke på den gode måde...)

  SvarSlet
 10. Jeg synes også, det er lidt synd at putte "Frontiers" i samme kategori som de fantastiske "Inside" og "Martyrs". På mig virkede førstnævnte som billigt Texas Chainsaw afkog uden nogen omstændighed, der retfærdiggjorde al volden - en film der efterlod mig komplet ligeglad og uinteresseret. "Haute tension" ville jeg måske give en 3-4 stjerner (ud af 6), for selvom den var spændende, fandt jeg godt nok trick-slutningen noget søgt; man skal godt nok være god til at sluge kameler, for at kunne acceptere den.

  SvarSlet
 11. Jeg kan nu meget godt li' FRONTIÈRE(S), især fordi den er så energisk. Jeg var virkelig godt underholdt, da jeg så den.

  Trick-slutningen i HAUTE TENSION er virkelig tricky, men hvis man følger godt med i filmens første par minutter, kan man se, at det faktisk hænger sammen.

  SvarSlet
 12. ((HAUTE TENSION SPOILER))

  Er det det der "Is it recording?", du tænker på? Det skal vist insinurere, at hele filmen er hovedpersonens førstehåndsberetning af hvad der skete, vrangforestilligner inklusive. Jeg finder det bare ikke tilfredsstillende; man ser en scene i starten (den med hovedet) hvor hovedpersonens synsvinkel slet ikke er til stede og der er den fysiskfaktiske udførsel af mordene (hvor kom bilen fra? Alle mordredskaberne?). Jeg gad godt, at der var nogen der kunne forklare mig det tilfredsstillende, det ville måske hæve oplevelsen for mig.

  SvarSlet
 13. Endnu mere HAUTE TENSION-spoiler:

  Netop; men det er præcis det, der får filmen til at fungere for mig. Mere forklaring synes jeg ikke er nødvendig, men nu er det pløk-umuligt at diskutere smag og HAUTE TENSION er nok en film, der deler vandene.

  SvarSlet
 14. Ja, FRONTIERE(S) er intens fra start til slut. Der er ikke meget dybde i, men den fungerer som den skal. Det er ikke et mesterværk, men mindre kan sagtens gøre det, når man tænker på meget af det bras der ellers kommer ud.

  Og apropos fransk horror, så udkom LA MEUTE på engelsk DVD den 4/7. Den har godt nok ikke fået så gode anmeldelser, men et par stykker har da været glade nok for den. Den er i hvert fald på vej til mig:)

  SvarSlet
 15. Mht HAUTE TENSION var jeg heller ikke glad for slutningen første gang jeg så den, men efter jeg fik genset den kunne jeg sagtens acceptere den. Jeg tror det er meget risikabelt med slutninger som denne. Det kommer meget an på hvad man som publikum er villig til at acceptere. Der er altid en chance for at det virker for letkøbt, men efter jeg nu har set den 3 gange er det klart en af mine favoritter (blandt nyere horrorfilm), og den amerikanske BD er faktisk på vej med posten, så 4. gang bliver i HD;)

  SvarSlet
 16. Nå, I får lige hele min omtale af FRONTIERE(S):

  FRONTIÈRE(S) er beviset på at "mere ekstremt" ikke nødvendigvis også er bedre...
  Tag to spiseskefulde "Hostel", to spiseskefulde "Texas Chainsaw Massacre", tilsæt en gammel nazist, krydr med nogen vanskabte børn og en flok grise og sovs endelig det hele ind i ca. 1000 liter blod... Det lyder måske som en noget blandet landhandel, og det er det sådan set også, selvom instruktøren (som også har skrevet manuskriptet) egentlig får rodet til at hænge sammen i en historie... Hvad det helt præcist er han vil fortælle står en smule hen i det uvisse - normalt i denne type film er det egentlig også lige meget, men når man vil ramme historien ind i en sammenhæng hvor Frankrig er i oprør over at det yderste højre kommer til magten, og så sender vores protagonister i armene på en flok der får Liberalisterne til at virke midtsøgende, så vil man givetvis fortælle noget... Men momentvis flot musik, fremragende spil af Karina Testa i den kvindelige hovedrolle, og ikke mindst de ca. 1000 liter blod giver da point...

  SvarSlet
 17. Og jeg fik lige læst op på min anmeldelse fra horrorsiden: http://horrorsiden.dk/film/frontiers-2007/

  Hold da op, den film gjorde mig i dårligt humør ...!

  SvarSlet
 18. Jonas: Vi kan jo næsten ikke være mere enige...

  SvarSlet