tirsdag den 12. juli 2011

A SERBIAN FILM forbydes i Norge

Srdjan Spasojevics A SERBIAN FILM må ikke længere distribueres og sælges i Norge og selskabet Cinematic Vision trækker derfor den kontroversielle film tilbage fra det norske marked. Det sker efter en afgørelse i Medietilsynet. Ifølge norsk lov skal film ikke forhåndsgodkendes, og det er derfor op til de enkelte distributører at sørge for, at det, der sendes ud, ikke strider mod de gældende regler.

Medietilsynet kan af egen drift at tage stikprøver og kalde bestemte titler ind til gennemsyn. Men i sagen om A SERBIAN FILM skete det på baggrund af henvendelser fra diverse videobutikker - åbenbart fordi nogle havde reageret stærkt på at have set den.

Medietilsynet har mulighed for at forbyde en film, hvis den strider mod straffelovens paragraf 204a, der handler om skildring af seksuelle overgreb på børn, og paragraf 382, der handler om utilbørlig brug af grove voldsskildringer. A SERBIAN FILM var efter Medietilsynets mening i strid med begge paragraffer og det er en sjældenhed.

- A Serbian Film er en veldig spesiel film, jeg kan ikke huske å ha behandlet en annen film som rørte ved både paragraf 204a og 382 i Straffeloven samtidig, siger Ove Watne fra Medietilsynet til NRK's P3.

A SERBIAN FILM har været ude på det norske marked siden den 27. april, men nu er det altså slut. Det skulle dog stadig være lovligt at eje filmen, men det er ikke tilladt at distribuere og sælge den.

1 kommentar:

  1. Det var satans. Men jeg havde også tænkt i de baner at den nok endte med at blive "Banned" i samtlige lande.

    SvarSlet