søndag den 23. oktober 2011

En sværm af horror-soundtracks

Der er ingen tvivl om, at de pladeselskaber, der især udgiver filmmusik, kommer i horror-humør, når vi nærmer os Halloween. Her er nogle af de titler, der lige er udkommet eller som er på vej.
Buysoundtrax har fundet James Horners HUMANOIDS FROM THE DEEP-musik fra 1980 frem. Den har før været ude på en cd sammen med BATTLE BEYOND THE STARS, men kommer nu altså på en cd for sig selv. Man får også lidt musik fra TV-remaket fra 1996, komponeret af Christopher Lennertz. Cd'en udkommer den 31. oktober og oplaget er 1000 eksemplarer.
Fra Buysoundtrax kommer også THE SATANIC RITES OF DRACULA. Det er John Cacavas' score til Hammer-gyseren fra 1973. Cd'en indeholder al musik fra filmen - præsenteret i den rigtige rækkefølge. Dette soundtrack vil også blive udgivet den 31. oktober og igen er oplaget 1000 eksemplarer.
Alan Howarths AHI Records, der bliver distribueret via Buysoundtrax, er nået til endnu en titel i HALLOWEEN-serien, nemlig HALLOWEEN 4: THE RETURN OF MICHAEL MYERS. Der er tale om en udvidet udgivelse i forhold til tidligere versioner. Oplaget er begrænset, men jeg har ikke lige kunne finde oplysninger om hvor mange cd'er, der bliver lavet. Det er formentlig 1000 eller noget i den stil.
Screamworks er på banen med Conrad Popes musik til den nye Mira Sorvino-skrækfilm THE PRESENCE, der i øvrigt bliver udgivet på dvd herhjemme sidst i november.
Intrada har fundet en noget speciel titel frem, nemlig Jerry Fieldings musik til den canadiske CRIES IN THE NIGHT fra 1980. I USA er den kendt som FUNERAL HOME og den er den titel, der pryder forsiden. Da rettighederne har været dyre, koster cd'en 30 dollar i modsætning til normalprisen på 20 dollar for den slags udgivelser.
Marco Beltrami er en flittig horror-komponist. Varèse Sarabande har netop udgivet hans score til den nye udgave af THE THING.
Varèse Sarabande står også bag en udvidet udgave af soundtracket fra MIMIC af Marco Beltrami, som de har udgivet i deres cd-klub. Desværre er de 1000 eksemplarer allerede revet væk, så man skal være heldig for at finde den.
Beltrami er også involveret i scoret til DON'T BE AFRAID OF THE DARK, der er komponeret sammen med Buck Sanders. Lakeshore Records har en cd på vej. OBS: Seneste nyt! Lakeshore Records har droppet at sende en cd-udgave på markedet, så dette score kan kun købes som download.
Ovre hos Perseverance Records finder man en klassisk titel, nemlig EXORCIST II: THE HERETIC, komponeret af ingen ringere end Ennio Morricone. Der kom en cd for mange år siden i Frankrig, men coveret var tudegrimt. Nu vender det originale cover tilbage - ellers skulle indholdet være det samme. Cd'en udkommer i begyndelsen af december i 3000 eksemplarer.
Jeg vil runde denne gennemgang af hos Digitmovies, der serverer en lækker dobbelt-cd med Claudio Gizzis musik til FLESH FOR FRANKENSTEIN og BLOOD FOR DRACULA. For mange år siden udkom en italiensk cd med uddrag fra de to scores, men den er vildt sjælden og koster en formue, hvis man kan opstøve et eksemplar. Nu kan man i stedet købe denne udgivelse, der indeholder mere end to timers musik. Wow!

5 kommentarer:

 1. Spændende updates. Jeg opdagede også lige til min store overraskelse, at Joseph Bisharas stemningsfyldte og meget roste score til INSIDIOUS er udkommet her i oktober. Det kan købes digitalt hos bl.a. iTunes, Amazon og Spotify. Til gengæld kan det åbenbart ikke fås i en fysisk udgave?

  SvarSlet
 2. INSIDIOUS er tilgængelig både på cd og vinyl, men det er åbenbart ikke til at få fat på gennem de sædvanlige soundtrack-butikker. Men kig evt. her.

  SvarSlet
 3. Kewl! Tak for tippet. Jeg har fluks bestilt det.

  SvarSlet
 4. Fedt artikel, om et aspekt af horror-film som jeg ikke har så meget forstand på.

  SvarSlet
 5. Takker. Læs eventuelt mere om horror-musik i denne ældre artikel.

  SvarSlet