mandag den 24. oktober 2011

PARANORMAL ACTIVITY 3 sælger skræmmende mange billetter i biografen

Hvad vil nutidens horror-publikum se? Tjah, hvis man kigger på hvordan de seneste gysere har klaret sig i løbet af premiere-weekenden i USA, så kan det lige gå an at diske op med det femte kapitel i FINAL DESTINATION-serien (18 millioner dollar i omsætning blev det til i løbet af den første weekend).

Til gengæld er der ikke mange dollar at hente, hvis man har premiere på FRIGHT NIGHT, DON'T BE AFRAID OF THE DARK, APOLLO 18, SHARK NIGHT, CREATURE eller THE THING (de fleste af de nævnte præsterede omkring 8 millioner dollar den første weekend).

Men hvis man virkelig vil tjene penge i Hollywood, så skal man lave PARANORMAL ACTIVITY-film. Branchen havde forventet, at 3'eren ville klare sig rigtig pænt i denne weekend... men de foreløbige prognoser siger, at den har klaret sig fantastisk. Det skulle ligefrem være den mest succesfulde horror-premiere nogensinde. PARANORMAL ACTIVITY 3 har omsat for 54.020.000 dollar i 3321 biografer. Og så kommer der lige 26 millioner dollar fra biografer rundt om i verden.

Når man tænker på, at PARANORMAL ACTIVITY 3 har kostet 5 millioner dollar at lave (plus et ukendt beløb til markedsføring), så er det imponerende godt gået. Filmen, der er instrueret af Henry Joost og Ariel Schulman, havde også premiere i de danske biografer i denne weekend. Mon ikke den også bliver lidt af et hit her i landet? Kilde: Box Office Mojo

4 kommentarer:

 1. Som lovet vender jeg tilbage med min oplevelse af Paranormal Activity 3. Og jeg kan berolige med at den ikke indeholder spoilers. Jeg går ikke ind i handlingen, men mere min oplevelse af filmen.

  Jeg har netop set den i biografen og det var lidt en pudsig oplevelse, normalt er det ikke en film jeg ville se i biffen, da der ikke er nogle storslåede scener, billedkvalitet eller specialeffekts der kræver det store lærred.

  Men jeg er glad for at jeg gjorde det, det gav lidt ekstra med det store lærred og ikke mindst med lydeffekterne. Så hvis du ikke gider se den i biffen, men venter til hjemmebioen med ild i pejsen og vinden der rusker i dine vinduer så husk at skrue op for lyden – det er altafgørende.

  Lad det være sagt med det samme, Paranormal Activity 3 er mage til de to andre i opbygning og stil. Kameraføringen har dog igen fornyet sig. I 1’eren var det hele håndholdt, i 2’eren var det fastmonterede kameraer og i 3’eren er det en blanding med en ret fed tvist - der er et kamera monteret på en fane der bevæger sig fra side til side, og det tilføjer en ret genial uhygge-effekt (hvad er der sket når kameraet svinger tilbage?) – det bliver dog brugt lidt rigeligt, men det er samtidigt her de største overraskelser kommer.

  Som i de 2 andre, tager det noget tid før der kommer lidt gang i den, men personligt tror jeg det er nødvendigt for uhyggen, at man får tid til at leve sig ind i universet og bliver fortrolig med de håndholdte kameraer og tanken om at det er virkeligt.
  Når det første chok så kommer, (og det er stort) så bliver den ved. Den har en del Uhh! og Ihh! og Arrh! der virker og den sidste halve time er ret forrygende.

  Paranormal Activity 3, hverken skuffer eller overrasker, den er ca. lige så god som de andre - dens fordel er at der er flere chok og den er lidt voldsommere og lidt ondere, dens ulempe er at tiden mellem hvor der ikke rigtigt sker noget er knap så spændende selvom alle skuespillerene igen gør det fantastisk.

  De giver i 3’eren lidt mere dybde og handling til hvorfor de er hjemsøgt, men lader lige så mange spørgsmål stå åbne. Så selvfølgelig kan der nemt laves en Pre-Pre-Prequel, men jeg håber de laver en 4’er som en regulær sequel til 1'eren hvor de samtidigt samler trådende fra 3’eren og slutter Paranormal Activity serien mens vi stadig gider se på håndholdte spøgelser.
  Jeg gir den 4 ud af 6 ånder…

  SvarSlet
 2. Herligt. Mange tak for din rapport fra biografmørket. Det lyder som en fed oplevelse.

  SvarSlet
 3. Den skal jeg ind og se :) 1eren og 2eren var vildt uhyggelige...

  SvarSlet
 4. "Den skal jeg ind og se :) 1eren og 2eren var vildt uhyggelige... "

  1eren havde nyhedens interesse. 2eren var gabende kedsommelig. Jeg tog den på fast-forward efter 10 minutter. 3eren gider jeg ikke at spilde tid på om jeg så fik en fribillet og en hund til popcorn og sodavand.

  SvarSlet