tirsdag den 18. oktober 2011

Poul Glargaard er død

Den danske skuespiller Poul Glargaard døde i aftes, 69 år gammel. Glargaard har en særlig plads i hjertet hos mange horror-fans, fordi han i sin tid indtalte en halv snes gyser-historier på kassettebånd. De første blev åbenbart produceret til en serie af eventyrbånd, han lavede til mindre børn, men siden kom så seks titler i serien LYT - HVIS DU TØR! GYS MED POUL GLARGAARD. Et udvalg af disse historier er også udgivet på en dobbelt-cd. Poul Glargaards gys har en fangruppe på Facebook - den finder du her.

Læs også...
Grumme gys med Poul Glargaard

8 kommentarer:

 1. Virkelig trist nyhed, især at han efter sigende døde ulykkelig og ensom. Husker hans 'LYT - HVIS DU TØR! GYS MED POUL GLARGAARD' som nogle af de tidligste horror-minder fra min bardom. I dag vil jeg vil lytte til dobbelt-cd'en i lædersofaen og med et glas cognac i favnen - Glargaard style! Hvil i fred gamle dreng.

  SvarSlet
 2. Og han var med i danske kartoffelwesterns!! Nils Markvardsen interviewede ham om dem (og de erotiske film) for et par år siden til filmbladet eXtase #3.

  RIP

  SvarSlet
 3. Jeg havde en kollega, der altid satte "Varulven" på, når vi gik og arbejdede. Virkelig hyggelige stunder med Glargaards livlige fortællerstemme i baggrunden. Rest in peace, Poul Glargaard.

  SvarSlet
 4. For interesserede vil jeg gøre opmærksom på at de historier der IKKE er udkommet på dobbelt-cd'en kan hentes i MP3-form. Det drejer sig om følgende historier: Det mystiske spejl, Dracula, Gravkammerets hemmelighed, Vampyrjagten og Mænd af sten.

  Du kan finde dem her:
  http://www.martinbundgaard.com/2011/10/poul-glargaards-gyserhistorier-danish/

  SvarSlet
 5. @Sørensen - tak for link fedt fedt!
  Nå jeg smutter, der er Champions League :-) !

  SvarSlet
 6. Sad faktisk og så en film "I Skyttens tegn" hvor Poul Glargaard har en meget lille rolle som ambulance-fører... men han leverede som altid varen! Rest in peace, Poul Glargaard, må dit glas altid være fuld af Johnnie Walker i himlen...

  SvarSlet
 7. hvor kan man downloader alle hans historier eller købe dem.

  SvarSlet
 8. Familien er ved at få styr på rettighederne og få renset lyden på historierne, så de kan blive solgt som download på et endnu ikke offentliggjort tidspunkt.

  SvarSlet