onsdag den 2. november 2011

Nyt Stephen King-gys på TV-skærmen

Den amerikanske TV-kanal A&E varmer op til at vise Stephen Kings BAG OF BONES, der er blevet til en miniserie. De to afsnit kommer på skærmen den 11. og 12. december i USA. På rollelisten finder man bl.a. Pierce Brosnan, Melissa George og Jason Priestly og det er den utrættelige Mick Garris, der har instrueret. Han har flere gange stået bag kameraet på Stephen King-projekter.

Jeg læste bogen for længe siden, og husker den som ujævn. Som ofte hos King, så starter den virkelig godt, men efterhånden falder det hele fra hinanden. Men jeg ser frem til denne miniserie - de første par klip virker lovende. Om det så er noget, der kommer i TV herhjemme eller om vi må vente på en dvd-udgave, vil tiden vise. Kilde: Dread Central, SpoilerTV

13 kommentarer:

  1. Bogen er jo en go' gammeldags tragisk kærlighedshistorie tilsat lidt gotisk overnaturlige elementer...og nu forsøger de at sælge den som en thrills-per-minute skrækfilm à la WHAT LIES BENEATH møder SKELETON KEY. WTF?!

    Som ild på bålet får vi Pierce Brosnan - verdens mest kedelige 007 agent - i rollen som top-forfatter med skriveblokering og Mick Garris - Mr TV-King - i sædet som dybfølt person-instruktør?! Troværdigheden styrtdykker som en kamikazepilot knaldstiv af sake.

    Ville ønske, der var noget at juble over her, da jeg faktisk holder temmelig meget af bogen. Men lad os da endelig håbe på, at det matematiske princip med at tage to negative vil materialisere sig i et overdådig positivt TV-mesterværk. ;-)

    SvarSlet
  2. Jeg har fået det svært med Kings skriverier gennem årene - faktisk så svært, at jeg helt er holdt op med at læse ham.

    At miniserien utvivlsomt byder på en chokscene hvert andet minut, er så en anden sag. Nu får vi se...

    SvarSlet
  3. Det er sandt, at Kings bøger i hans post-ulykke tid slet ikke er på niveau med tidligere tiders værker. Særligt LISA'S STORY og sidste tredjedel af DUMA KEY er særdeles tåkrummende læsning med henblik på Kings over-infantile forsøg på at skabe hjemmespundne mytologiske fantasy-universer, som på "magisk" vis løser en reel virkelighedskonflikt fremstillet i bog. Det, der engang var hans fiktive styrke, kan paradokslat nok idag betragtes som hans største svaghed.

    Betragter dog lysten til at dyrke selve sproget i pre-ulykke romanerne BAG OF BONES og HEARTS IN ATLANTIS som noget af det mest vellykkede i Kings skrive-historik. Her indfinder sig en melankolsk modning og spæde tiltag til at søge nye veje. Ærgeligt at der blev sat så en brat en stopper for dette af den notoriske bil-ulykke, som den King var udsat for.

    SvarSlet
  4. Pseudo-zombiebaskeren 'Cell' er fra hans post-ulykke-periode og er faktisk slet ikke ueffen - på nær nogle lidt unødvendige overnaturlige elementer, der kommer ind på et tidspunkt. Jeg har anmeldt den på Planet Pulp her: http://www.planetpulp.dk/?p=12456

    SvarSlet
  5. Hr. Rostock bør for fremtiden læse korrektur på sine opslag. Den sidste kommentar herover tangerer jo det rene sprog-spasseri.

    Beklager mange gange.

    SvarSlet
  6. Altså ikke Mogens' kommentar. En gang længere oppe.

    SvarSlet
  7. @Mogens. CELL er faktisk den eneste af hans post-ulykke romaner, jeg ikke har læst. Men det kan da være, jeg skulle tage mig sammen og gøre det. Tak for linket.

    SvarSlet
  8. @Thomas: Det var så lidt. Og jeg forstod altså godt dit sprog, så *så* grelt var det heller ikke! :-)

    SvarSlet
  9. Jeg kunne lide det meste af "Dreamcatcher", indtil de sidste 50 sider, hvor intet lige pludselig gav mening. Efter det havde jeg dog stadig mod på at erhverve mig både "From a buick 8" og "Everything's eventual", læste en smule i hver og har ikke købt eller lånt en Stephen King bog siden. "From a buick 8" er direkte frygtelig! Jeg læste Joe Hills "Heart-shaped box" for nogle år siden og fortrød det bagefter. Jeg må lære at holde mig fra den familie (jeg anerkender dog kvaliteterne i flere af Stephen Kings præ-ulykke bøger).

    SvarSlet
  10. Jeg synes, 'Heart-shaped-box' er glimrende (på nær den bøvede danske titel)! (Endnu én af dem, jeg har anmeldt på Pulpen, i øvrigt: http://www.planetpulp.dk/?p=15251). Hvorfor bryder du dig ikke om den, Jonas?

    SvarSlet
  11. Så vidt jeg husker, var jeg ikke særligt imponeret over Hills sprog, og så fandt jeg generelt bare historien værende en lidt triviel omgang, der kun ønskede at sige "BØH" og ikke så meget mere. Og nu er jeg i øvrigt selv "pensioneret" heavy-forsanger, og jeg kunne ikke helt relatere mig til hovedpersonen, det var lidt klichétungt. Det kunne man godt parlamentere for, at hele den scene er (hold dig fra The rock hvis du har læder-allergi), men jeg kunne alligevel ikke helt føle ham ... Men hvem ved, måske var jeg bare ikke i humør. Jeg tjekker lige din anmeldelse.

    SvarSlet
  12. Der er også netop lavet aftale med Brian K. Vaughan (Lost) om at filmatisere Stephen King's UNDER THE DOME
    http://collider.com/brian-k-vaughn-under-the-dome/125302/
    Det lyder som en spændende tv-serie. En by i Maine (surprise) vågner en morgen og er pludselig lukket inde under et usynligt kraftfelt der dræber alt hvad der rammer det.
    Tagline: time isn’t just running short. It’s running out....

    SvarSlet
  13. Glemte lige: Steven Spielberg blir Producer...

    SvarSlet