fredag den 4. november 2011

Så fik vi endelig den ultimative GREMLINS-cd

En af de mest charmerende, opfindsomme og populære horror-komedier, der nogensinde er lavet, er Joe Dantes GREMLINS fra 1984. Med et manuskript af Chris Columbus og Steven Spielberg som en af producenterne, så var filmen skræddersyet til at blive en succes. Men for mange er det den fantasifulde, sprudlende og varierede musik af Jerry Goldsmith, der er med til at give GREMLINS det ekstra touch.

Desværre har det meste af musikken aldrig været udgivet på cd. Der kom en for mange år siden, hvor man blev spist af med lidt over et kvarter af Goldsmiths gyldne toner. Men nu kommer den ultimative udgivelse fra Film Score Monthly. Det er en dobbelt-cd med mere end en times score, diverse bonus-tracks samt hele den oprindelige cd, inklusiv sangene. Oveni kommer en 28 siders booklet.

5 kommentarer:

 1. En ualmindeligt god nyhed! Det oprindelige soundtrack album hører blandt alle tiders værste eksempler på, at man har udeladt fremragende symfonisk filmmusik til fordel for virkeligt dårlige popsange. Jeg har i mange år haft en bootleg-cd med det meste af Goldsmith-musikken, men lydkvaliteten på den officielle cd bliver givetvis langt bedre. Gad vide om booklet'en nævner "Troldspejlet"?

  SvarSlet
 2. Alletiders! Det er en udgivelse, som skal hjem til samlingen.

  I øvrigt: det er musikken fra End Credits til "Gremlins 2: The New Batch", som bliver brugt til introen til Troldspejlet.

  The Gremlin Rag ("Gremlins")
  http://www.youtube.com/watch?v=UTqLYqBOo1A

  End Credits ("Gremlins 2: The New Batch")
  http://www.youtube.com/watch?v=jboWGO4GHpk

  SvarSlet
 3. Herlig nyhed...filmmusikken til "Gremlins" er absolut klassisk...

  SvarSlet
 4. @Niels: Oprindeligt blev indspilningen fra den første "Gremlins" brugt under slutteksterne i "Troldspejlet", mens temaet fra "Clash of the Titans" blev brugt under forteksterne. Nogle år senere begyndte programmet at bruge temaet fra "Gremlins 2" begge steder.

  SvarSlet
 5. @Nicolas: det passer jo også meget godt med Stegelmanns forkærlighed for Harryhausen. Jeg havde dog ikke lige koblet den første intro til "Troldspejlet" med Rosenthals score til "Clash of the Titans".

  Troldspejls-introer igennem årene
  http://www.youtube.com/watch?v=TkuxtI32kMw

  Laurence Rosenthal: "Clash of the Titans"
  http://www.youtube.com/watch?v=OT0My8Pr7bo

  SvarSlet