søndag den 27. november 2011

Tæt på horror-genren efter 9/11

Det måtte selvfølgelig komme en dag; bøger, der analyserer horror-genren i lyset af terrorangrebene mod USA den 11. september 2001. Tidligere på måneden udkom HORROR AFTER 9/11: WORLD OF FEAR, CINEMA OF TERROR, der er redigeret af Aviva Briefel og Sam J. Miller. Her kan man læse indlæg om bl.a. CLOVERFIELD, SAW-serien, TWILIGHT og meget andet. Bogen, der er udkommet på University of Texas Press, koster omkring 300 kroner.

Mens man så kæmper sig igennem denne bog, kan man se frem til Kevin J. Wetmores POST-9/11 HORROR IN AMERICAN CINEMA, der udkommer den 29. marts fra Continuum. Her er det lidt de samme film, der kommer under luppen, og fokus er bl.a. på grumme historier, hvor ingen kan vide sig sikre og samtlige medvirkende er døde, når man kommer til rulleteksterne.

4 kommentarer:

 1. Så engang en tv-dokumentar om oprydningen i hvad der efter 9/11-angrebet var tilbage af kældrene dybt under Twin Towers, stinkende fulde af maste lig i mørke sprækker og i fare for at kollapse under vægten fra ruinerne ovenover. Tænkte, at det ville være et fantastisk sted at placere en gyserhistorie...

  SvarSlet
 2. Ja, hvis spøgelser er afdøde personer med uafsluttede ting i bagagen, så skulle der vel nok kunne findes en del der...

  SvarSlet
 3. Jens Erik Thomsenmandag, 28 november, 2011

  Barbano--> Lyder spændende. Kan du huske noget mere om den, navn, hvor du så den? Gad godt at se, om jeg kunne støve den op.

  SvarSlet
 4. @Jens: Det var en episode af "60 Minutes" fra sidst i oktober 2001.

  SvarSlet