fredag den 23. december 2011

AWE-titler vil forsvinde i de kommende år

Another World Entertainment har været et af de mest nyskabende, inspirerende, forfriskende og provokerende tiltag på det danske dvd-marked det seneste årti - ikke mindst i forhold til at få en stribe fantastiske gysere ud på markedet. Men det betyder også, at de har været på banen så længe, at flere af deres ældre titler vil udgå i de kommende år. Som samler er det selvfølgelig pisseirriterende, men licenser udløber og det er nok ikke alle film, der sælger lige godt, så det må man bare leve med.
Præcist hvilke titler, der er i farezonen i første omgang, er en smule uklart. Det fremgår dog af et opslag på AWE's hjemmeside, at nogle af boxsættene er på vej ud - f.eks. CANNIBAL COLLECTION. Ellers er det sparsomt med oplysninger, men man kan dog fornemme hvilken vej vinden blæser, når man ser flere af filmene stå til 10, 20 og 25 kroner rundt omkring i butikkerne. AWE bruger selv formuleringen "...flere af vores ældre udgivelser vil udgå i de kommende år", så det er formentlig en gradvis proces.

Nogle titler vil dog genopstå med andre forsider og/eller i mere skrabede udgaver. Dario Argentos PROFONDO ROSSO er allerede kommet i en enkelt-disc-version og det samme sker i januar med den danske pornogyser DVÆRGEN.

Heldigvis har Another World Entertainment masser af horror undervejs, så der er ingen tvivl om, at de fortsat vil sørge for, at det er sjovt at gå ud og shoppe.

6 kommentarer:

 1. Det er også sørgeligt, at AWE fremover vil bortspare deres sædvanligvis informative og fornøjelige dvd-booklets (som jeg i al beskedenhed selv har skrevet et par stykker af).

  SvarSlet
 2. Jeg synes, at AWE skal passe på med at skære for meget væk af booklets og så videre. Det er jo netop dét, som har gjort AWE anderledes fra strømmen af ansigtsløse selskaber som On-air etc. Jeg har købt flere AWE-DVD'er, hvor jeg havde filmene i forvejen på reg. 1 DVD, udelukkende for at få bookletten til samlingen!

  SvarSlet
 3. Det lyder sørgeligt, måske man skulle se at få lukket et par huller før det er for sent.

  SvarSlet
 4. Nu fornemmer jeg ikke nødvendigvis, at det er bunker af titler, der pludselig vil udgå fra den ene dag til den anden - og forhåbentlig vil AWE melde ud, når titler rent faktisk bliver droppet.

  Men jeg skal da også lige have lukket et par huller... og arbejder i øvrigt på noget, der kan hjælpe lidt på overblikket. Mere om det senere...

  SvarSlet
 5. Jeg har talt med Mads Jensen fra AWE og han siger, at det ikke er rigtigt, at de vil bortspare deres booklets i fremtiden!

  Han siger, at det vil de ikke og de har flere planlagt lige nu. Ligesom tidligere er det ikke alle dvd'er, som får en booklet med; Nogle gange kan de simpelthen ikke finden nogen, der kan (og gider) skrive noget, og andre gange er det ikke tid nok. Men de er altså ikke droppet. Hurra for det!

  Men noget som Mads dog KUNNE fortælle og som jeg finder dybt kritisabelt (hvilket jeg også gjorde opmærksom på) er, at AWE ikke vedlægger en booklet, når de udgiver en DVD i 2. oplag!! Så selvom der oprindeligt var et hæfte med, så skal man altså ikke regne med at få det med, hvis man venter alt for længe med at købe en DVD. Noget, som jeg i øvrigt selv var ude for for nyligt, da jeg købte PRISON og undrede mig over, at bookletten manglede. :(

  SvarSlet
 6. Jeg synes først og fremmest, at AWE har udmærket sig ved variationen i deres udgivelser og ved at gøre et hav af titler tilgængelige, der ellers ikke ville være udkommet på det danske dvd-marked. Stod lige en Fona i dag og tog ROVDYRENES NAT og Tobe Hoopers EATEN ALIVE med, da jeg alligevel var inde for at købe en anden film.

  Booklets er en god ting - og ofte en herlig overraskelse, når man åbner dvd-æsken ... men i praksis betyder det mest for mig, at nu står den her spændende film altså på hylden i butikken - booklet eller ej.

  SvarSlet