torsdag den 22. december 2011

De levende dødes slot

Et dvd-cover bliver ikke meget mere stemningsfuldt end det her. CASTLE OF THE LIVING DEAD er en italiensk-fransk gyser fra 1964 med Christopher Lee, Donald Sutherland og Gaia Germani på rollelisten. Originaltitlen er IL CASTELLO DEI MORTI VIVI og hele tre instruktører, Luciano Ricci, Lorenzo Sabatini og Michael Reeves, arbejdede bag kameraet. Filmen udkommer på dvd i England den 23. januar fra Odeon Entertainment.

4 kommentarer:

 1. Interessant! Den udkom tidligere på året i Frankrig, hvilket var den helt store ting, eftersom filmen (efter sigende) tidligere var ret uopdrivelig.

  SvarSlet
 2. De er også tidligere udkommet i Italien. Den udgave havde dog lidt synkroniseringsproblemer med det engelske lydspor. Jeg købte selv den franske og var rigtig glad for den. Men fedt, at den nu også udkommer i UK. Det er en fin, lille, gotisk skrækfilm. Mest interessant for sin brug af et bestemt "castello" som location og for Donald Sutherland. Jeg mener oven i købet, at det er hans første rigtige filmroller. "Roller" i flertal, fordi han faktisk spiller en dobbeltrolle som både soldat og som en gammel kone.

  SvarSlet
 3. Dårligt nyt for dem, der havde tænkt sig at købe den nye britiske DVD.

  Den gamle franske filmhistoriker Jean-Claude Michel har sammenlignet med den franske DVD (som jeg linkede til i første indlæg) og den britiske mangler FIRE minutter og billedet er cropped! Endvidere har den franske både det italienske og engelske lydspor. Den nye britiske DVD har kun det italienske!

  "French disc: 86mns 14secs / British disc: 81mins 53secs (both in Pal, of course)"

  SvarSlet
 4. Tak for info - og advarslen!

  SvarSlet