tirsdag den 27. december 2011

H.P. Lovecraft i ørene

Den seneste uges tid har jeg lyttet til H.P. Lovecraft-noveller. Der er både oplæsninger og dramatiseringer blandt det, jeg har liggende på min iPod. Flere af oplæserne kæmper med det kringlede sprog, de mærkværdige navne og de finurlige besværgelser, men versionerne er for det meste effektive og stemningsfulde, og jeg kan anbefale disse audio-udgaver som en anderledes måde at lære denne sære forfatter bedre at kende på.

Jeg har hentet historierne fra flere forskellige kilder. De er alle lovlige og gratis, så det er bare med at gå i gang. Jeg har samlet det hele i iTunes i en mappe, jeg kalder for Oplæsninger og dramatiseringer, og så har jeg lavet ovenstående ikon, så det ser lidt cool og retro ud på iPod'en.

Man kan starte hos Lovecraft eZine, hvor Mike Davis har lagt en stribe historier ud. Så kan man hoppe videre til HPPodcraft.com - The H.P. Lovecraft Literary Podcast, hvor der indtil videre er seks titler at vælge imellem. Hos LibriVox ligger en større samling af oplæsninger og endelig kan man finde en håndfuld hos Voices in the Dark.

Hvis man downloader det hele, vil der være mange af historierne, man får i flere udgaver, men det er i sig selv en fornøjelse. Det er nemlig sjovt at opleve forskellene. Nogle oplæsere er rolige og helt nede på jorden, mens andre er vildt teatralske. I øjeblikket har jeg omkring 30 timers H.P. Lovecraft-historier på lager, og jeg har slet ikke hørt det hele endnu - men jeg glæder mig til at fordybe mig i det hele...

2 kommentarer:

  1. Kender du denne: http://hppodcraft.com/?
    Jeg fik den anbefalet af Peter Snejbjerg under Bogforum i november.

    SvarSlet
  2. HPPodcraft.com er et af de steder, jeg linker til - det er mere tydeligt angivet nu. Jeg har hentet deres oplæsninger, men er endnu ikke nået til deres almindelig podcast - men den ser også spændende ud.

    SvarSlet