lørdag den 10. december 2011

Skræk og gys for 2,25 kr.

Jeg fandt lige denne forside på nettet. Det er nr. 1 af SKRÆK MAGASINET fra 1972, udgivet på Williams Forlag. For bare 2,25 kr. fik man en "ny gyser", hvilket er en noget kluntet formulering, og man kunne læse historien om "Dødens brud". Hæfterne indeholdt bl.a. tegneserier fra DC Comics' THE HOUSE OF MYSTERY og THE HOUSE OF SECRETS og var trykt i ekstremt skrappe farver. Der nåede at komme 31 numre i alt (6 i 1972, 17 i 1973 og 8 i 1974), før det gik ind - nogenlunde samtidig med de andre danske horror-hæfter i den periode.

3 kommentarer:

  1. Jeg kan ikke huske, at jeg nogensinde har læst et eneste hæfte i denne serie. Mærkeligt.

    SvarSlet
  2. Jeg købte det af og til dengang. Det var det billigste af horror-hæfterne på hylderne og det eneste i farver. Til gengæld var det så også noget mere tyndbenet i forhold til Marvel-historierne i DRACULA og VAMPYR og Warren-historierne i GRU.

    SvarSlet
  3. Jeg har en idé om, at Williams ikke trykte så stort et oplag af SKRÆK, som Interpresse gjorde med DRACULA, VAMPYR og GRU-bladene. Da jeg begyndte at samle på tegneserier små 10 år efter at gyserbladene lukkede, var SKRÆK allerede blevet svært at finde i byttebiksene, hvorimod IP's blade lå og flød alle vegne.

    SvarSlet