mandag den 9. januar 2012

En rigtig dårlig Dario Argento-oplevelse

I aftes sad jeg og så Dario Argentos NON HO SONNO (eller SLEEPLESS) fra 2001, som jeg af en eller anden grund ikke havde fået set før. Det var så heller ikke den store oplevelse. Mens jeg kæmpede mig igennem filmen, tænkte jeg på, at det er godt nok mange år siden, at den berømte italienske instruktør var på toppen. Tænk at have både SUSPIRIA og denne forfærdelige omgang amatørteater på sit CV. Af hans film mangler jeg faktisk stadig at se TRAUMA, IL CARTAIO, TI PIACA HITCHCOCK? og GIALLO. Mon de er værd at bruge tid på?

9 kommentarer:

 1. I modsætning til mange andre synes jeg at hans GIALLO, er en glimrende krimi og et hærligt throwback til hans giallo-klassikere fra 70'erne.

  SvarSlet
 2. Søren, af dem du nævner, synes jeg klart at Ti Piaca Hitchcock er den bedste, selvom det ser ud som en tv-film, så synes jeg at den er den mest gennemførte. Non Ho Sonno synes jeg ikke at der er så dårlig igen, men lidt mere ufrivillig komisk til gengæld, især brugen af den noget spøjse musik i visse tilfælde..
  Men der er godtnok langt op til Suspiria, Tenebre, Opera og Profondo Rosso...

  SvarSlet
 3. Er jeg den eneste, der kunne lide "Jenifer"?

  SvarSlet
 4. Jeg synes "Jenifer" er røvfed, nok den næstbedste (af dem jeg har set) i Masters of horror serien efter Carpenters "Cigarette burns".

  Af nyere Argento kunne jeg faktisk også rigtig godt lide "Mother of tears". Den havde stilmæssigt intet at gøre med "Suspiria" og "Inferno", men hold fast, en gang underholdende all out gore!

  "Trauma", som du nævner, Søren, fik jeg også først set for et års tid siden; en noget forvrøvlet historie med aldeles forfærdeligt skuespil, dog nogle meget cool halshugningseffekter af Tom Savini - men forvent ikke det helt store.

  SvarSlet
 5. Mange tak for tips og kommentarer. Jeg kommer jo nok igennem det hele en dag.

  SvarSlet
 6. Så slem synes jeg nu heller ikke, at "Sleepless" er. Ja, dubbingen til engelsk er ret dårlig, mere end den plejer at være, men Max Von Sydows stemme trækker det hele op. Den ultimative måde at se den på er på italiensk (som på den italienske Medusa-DVD), hvor man så bare må undvære Von Sydows stemme, med mindre man vil sidde og skifte over til engelsk i hans scener.

  Jeg kan nu godt lide "Sleepless" og synes, at det er hans bedste spillefilm de sidste 15 år. Det er en slags best of-giallo med mange af de samme temaer og ideer, som han tidligere har brugt i 70erne og 80erne. Det forrygende score af det gendannede Goblin gør bestemt heller ikke tingene værre i min verden.

  SvarSlet
 7. Jeg er helt enige med Niels.
  Men man glemmer lidt Stendhal Syndrome som også var en ok film.

  SvarSlet
 8. Enig om at Mother Of Tears var en ganske habil gang Splatter- underholdning,men ellers har jeg ulideligt svært ved Argentos film siden Opera!

  SvarSlet
 9. Lige et tip til dem, der alligevel vil forsøge sig med SLEEPLESS; jeg har netop købt Arrows "Dario Argento: Neo Giallo Collection", som indeholder filmen + 3 andre af Argentos senere film og tonsvis af trailere og shit. Den koster omkring 90 kr. (inkl. porto) på Amazon UK.

  SvarSlet