tirsdag den 21. februar 2012

Herlig horror ved Hudson Horror Show

Jeg holder rigtig meget af Hudson Horror Show. Nu har jeg ganske vist aldrig selv været til den lille skrækfilm-festival, der foregår i Silver Cinemas i South Hills Mall i Poughkeepsie, New York, USA - og det er tvivlsomt om jeg nogensinde kommer derover. Men det er bare så sejt, det de disker op med. 12 timers gyserfilm i træk - typisk noget med fem titler og det endda fra 35mm-kopier.

Den femte udgave af festivalen finder sted lørdag den 19. maj og på programmet står THE LEGEND OF THE 7 GOLDEN VAMPIRES, DAY OF THE DEAD, PHANTASM, FRIDAY THE 13TH samt en hemmelig film. Det lyder som en sjov dag i biografen.

10 kommentarer:

 1. Det lyder som et fantastisk arrangement og filmene er alle gode og værd at se... !

  SvarSlet
 2. Michael Boye Olsentirsdag, 21 februar, 2012

  Jeg er rookie inden for horror.
  Er der et lignende arrangement i DK?

  SvarSlet
 3. Desværre. Vi er end ikke i nærheden af. Der er nogle filmklubber i de større byer og en gang om måneden har Cinemateket i København et såkaldt Psych-Out-arrangement med typisk to film - ofte horror. Husets Biograf i København viser også en del mærkværdige ting. Men vi har intet, der kan sammenlignes med dette.

  SvarSlet
 4. I 1998-2000 stod jeg bag en række Halloween-arrangementer i Scala, hvor der bl.a. indgik et natligt maraton med 3-4 horrorfilm på 35mm. Blandt højdepunkterne var dansk biografpremiere på "Lust for a Vampire", "The Wicker Man", "Evil Dead 2", "Evil Ed", "The Cell" og den danske zombiefilm "Nekrolog". Laserdisken m.fl. sponsorerede præmier til bedste udklædning.

  I 2007 var jeg vært ved et natligt maraton i Nicolai Biografen i Kolding, hvor jeg indledte “Candyman”, ”Don’t Look Now”, ”The Haunting” og ”Profondo rosso”. Publikum havde dyner med, men holdt sig vågne til den lyse morgen.

  SvarSlet
 5. Det er sgu cool med sådanne arrangementer... jeg har også været til marathon-bio i en lille flække i nordvestjylland, hvor der bla. var vampyrfilmen "Interview With The Vampire" og den travlige "Sidste Time" på plakatten.. det var skidesjovt og jeg ville gerne til noget lignede ved anden lejlighed... et regulært horrorarrangement ville være fremragende!

  SvarSlet
 6. Day of the Dead gad jeg godt have set på det store lærred herhjemme.....én blandt mange, der aldrig fik chancen...... 5 fede film, der ville have været en drøm at se i biografen:

  Re-Animator
  Return of the Living Dead
  Day of the Dead
  Dead Heat
  Nightmare on Elm Street

  SvarSlet
 7. Der er altid nogle punktvise arrangementer (som f.eks. i aften, hvor Nordatlantens Brygge viser den grønlandske gyser SKYGGER I FJELDET), men det ville være cool med en årlig horror-festival.

  SvarSlet
 8. Den ... grønlandske gyser... O_O

  Der findes gyserfilm fra Grønland??? Det er vist forbigået min opmærksomhed. ^_^

  SvarSlet
 9. Har skrevet lidt om den tilbage i marts, men opdagede ved en tilfældighed, at den er blevet vist fire gange i København de seneste par dage. Havde alligevel ikke tid til at komme derind, men det er da meget sjovt...

  SvarSlet
 10. Rikke Schubart har flere gange undervist i splatterfilm på Grønlands Universitet i Nuuk, og jeg fik for et par år siden en email fra en grønlandsk studerende, der skrev opgave derovre om film med både vampyrer og varulve. De har jo også deres egne legender og dæmoner, så det ville være interessant med en bølge af grønlandske horrorfilm.

  SvarSlet