mandag den 27. februar 2012

Løst og fast om THE WALKING DEAD

I går sendte den amerikanske TV-kanal AMC det 10. afsnit i anden sæson af zombie-TV-serien THE WALKING DEAD . Nu har de kun tre afsnit tilbage i denne runde. Herhjemme vender serien tilbage på DR HD fra den 4. marts, men ellers må man væbne sig med tålmodighed og vente på, at de får lavet endnu en sæson.

Der er dog masser af muligheder for at fordybe sig i det enorme THE WALKING DEAD-univers, der egentlig startede sit liv som en tegneserie - og som stadig udkommer med et månedligt hæfte. De samles løbende i trade paperbacks og bind 16 udkommer den 19. juni.

Har man lidt svært ved at holde styr på de mange personer i serien, så er det muligt at købe THE WALKING DEAD SURVIVORS' GUIDE, hvor alle levende og døde er listet op. Så kan man også sætte sig ned og spille brætspillet, mens man holder udkig efter det computerspil, der er under udvikling.
Ethvert kulturelt fænomen plejer at kaste en masse mere eller mere uofficielle produkter af sig. Sådan er det også med THE WALKING DEAD. Har du f.eks. tænkt over seriens moralske aspekter? Er det i orden at stjæle og myrde, fordi man tilfældigvis lever i en postapokalyptisk verden, hvor zombierne regerer? Og bør de overlevende få børn? Alt dette og meget mere diskuteres i bogen THE WALKING DEAD AND PHILOSOPHY, redigeret af Wayne Yuen fra Ohlone College i Californien. Bogen udkommer den 10. juli.
I den lidt mere officielle ende, så fortsætter Jay Bonansinga og Robert Kirkmans romanserie, der uddyber det, der er sket i tegneserien. Bind 2, THE WALKING DEAD: THE ROAD TO WOODBURY, udkommer den 16. oktober. Og for lige at vende tilbage til tegneserien, så kan man fra den 28. marts købe THE WALKING DEAD: CUTTING ROOM FLOOR, hvor Robert Kirkman vil afsløre nogle af de plot, der var i spil dengang tegneserien startede - og få indblik i hvordan serien i virkeligheden blev til.

1 kommentar:

  1. Nu har jeg læst ca. halvdelen af THE WALKING DEAD SURVIVORS' GUIDE, og jeg synes, at den på ingen måde fungerer som en guide. Sjuskede tekster og mangel på overblik gør dette til en ret overflødig udgivelse, så jeg stiller den nok på hylden igen uden at læse den færdig.

    SvarSlet