tirsdag den 13. marts 2012

Yikes ... slimede, kødædende orm!

I aftes så jeg Jeff Liebermans vidunderlige SQUIRM, som byder på nogle af de mest vanvittige scener, der nogensinde er set i en dyregyser. Det er ikke hver dag, man oplever en mand få sit ansigt gennemboret af kødædende orm! Eller et hus, der oversvømmes af en kaskade af de slimede kryb.

Jeg så filmen, der på dansk hedder ORMENES NAT, i dvd-udgaven fra svenske Studio S Entertainment. På svensk hedder filmen MASKARNA. Dvd'en har et rigtig flot billede og man får også instruktørens meget roste kommentarlydspor (det har jeg dog ikke hørt). Til gengæld er der kun svenske undertekster på, selv om enkelte online-forhandlere også anfører danske. Det er en fejl. Men da mange er på udkig efter ORMENES NAT, så er den svenske dvd et godt bud - især da alternativet er en amerikansk dvd-udgave.

9 kommentarer:

 1. Squirm er herlig.. Jeg ejer kun den amerikanske dvd, men jeg kan se at på den svenske dvd lokkes der med en "Förlängda Versionen" - hvorfor nu det???? - er der forskel på den amerikanske og den svenske udgivelse??

  SvarSlet
 2. Jeg er ret sikker på, at de to udgaver er identiske.

  SvarSlet
 3. Squirm er fin, men jeg så Slugs som ung og den gjorde et stort indtryk. Kødædende dræbersnegle og eksploderende øjne er forevigt ætset ind i hjernebarken. :)

  SvarSlet
 4. Jeg så SQUIRM som ung og læste senere Shaun Hutsons bog SLUGS, så her har orme-filmen gjort det største indtryk. Og SLUGS-filmen er efter min mening ikke det store - men i begge tilfælde er det lidt sejt at gøre henholdsvis orm og skovsnegle til de livsfarlige dyr i en historie. Lidt noget andet end hajer, synes jeg nok...

  SvarSlet
 5. Underligt med den undertekstfejl; På Cdon står også nævnt undertekster på dansk/norsk/svensk/finsk.

  SvarSlet
 6. På bagsiden af dvd'en kan man tydeligt se, at der kun står svenske undertekster markeret. Men Studio S Entertainment har selv skrevet alle fire sprog på deres angivelse af DJÄVLA DJUR 2-boxen, som SQUIRM er en del af - men alle tre filmen i boxen er kun tekstet på svensk.

  SvarSlet
 7. Mht. teksten på omslaget: Den svenske og amk. dvd er velsagtens lige lange, men det betyder jo ikke, at der ikke er tale om en længere version, det er der nemlig. Filmen har været udsendt i USA på VHS i en PG-rated version, som løber 1 minut kortere end den R-ratede udgave.

  SvarSlet
 8. Jeg er som sagt ret sikker på, at den svenske dvd er lig med den amerikanske dvd. USA-versionen står endda som unrated på omslaget.

  SvarSlet
 9. SQUIRM, FOOD OF THE GODS og FROGS har på et tidspunkt været tilbudt Another World Entertainment, der takkede nej. Forsøgte selv at presse på for et JA dengang, men den gik desværre ikke.....

  SvarSlet