tirsdag den 24. juli 2012

EDDIE: THE SLEEPWALKING CANNIBAL flopper i de danske biografer

Der ikke mange danskere, der har lyst til at se en kannibal-komedie med Thure Lindhardt i hovedrollen. Indtil videre er der blevet solgt 3629 billetter til EDDIE: THE SLEEPWALKING CANNIBAL, der er en dansk-canadisk co-produktion. 44 biografer har haft filmen på plakaten, Det er produktionsselskabet Fridthjof Film, der har spyttet 1,3 millioner kroner i projektet og så har Det Danske Filminstitut leveret et tilsvarende beløb.

Producenten Ronnie Fridthjof har i et interview med Politiken sagt, at det danske marked - efter hans mening - var parat til genrefilm. Men danskerne gider åbenbart ikke se den slags horror, som EDDIE: THE SLEEPWALKING CANNIBAL kan levere - eller så de gider ikke se den i biografen. I Canada vil EDDIE... blive udgivet direkte på dvd.

I genren har Fridthjof Film ellers haft gang i TV-serien HEARTLESS, der er tænkt til Kanal 5. Hvad status er på det projekt, ved jeg ikke. Og så kan jeg på det Det Danske Filminstituts hjemmeside se, at Fridthjof Film har fået manuskript-støtte til børne- og ungdoms-horrorfilmen CUT med Rikke Schubart som forfatter og Martin Schmidt som instruktør, men det bliver efter alt at dømme ikke til noget. Kilde: Filmmagasinet Ekko

6 kommentarer:

 1. Jeg kan supplere, at DFI for to uger siden sagde nej til "CUT", som var et horrorprojekt.

  SvarSlet
 2. Tak for info. Jeg har opdateret indlægget.

  SvarSlet
 3. Det kan være jeg tager fejl, men jeg har på fornemmelsen, at danske genrefilm i gysergenren per se skal laves i børne- og ungdoms-regi. Eller være sjove og spøjse. Herhjemme vil man helst ikke tage den slags film alvorligt som voksenfilm. Mon danske filmmagere i det hele taget har flyttet sig ret langt mentalt, siden de lavede REPTILICUS?

  SvarSlet
 4. Man kan altid diskutere kvaliteten af ungdomsgysere som f.eks. SIDSTE TIME, MØRKELEG og KOLLEGIET, men de solgte pænt mange billetter; i hvert fald markant mere end EDDIE... Hvis der da bare var nogle, der turde lave flere af den slags.

  SvarSlet
 5. Jeg synes ikke, "Eddie" fremstår som en film lavet til børn og/eller unge, men pånær en dansk fotograf og en dansk klipper er de kreative hovedkræfter bag kameraet også amerikanere, så vi har at gøre med en anden mentalitet.

  SvarSlet
 6. Ideen bag EDDIE lyder meget interessant og jeg vil da nok se den, når den kommer på DVD. Men jeg har et anstrengt forhold til Lindhart, og syntes personligt (ud fra de af hans film jeg har set) at hans præstationer er langt under middel.

  SvarSlet