torsdag den 26. juli 2012

...og vi lader billedet stå et øjeblik

I dag synes jeg lige, at der her på bloggen skal være en GRU-forside; det legendariske horror-tegneserie-hæfte, som Interpresse udgav 30 numre af i årene 1972 til 1975. Her er det nummer 9. Læg mærke til sloganet på forsiden, der proklamerer, at dette er: "Magasinet om hekse, varulve, troldmænd, monstre, sort magi, woodoo, gengangere, vampyrer og Satan-tilbedelse!". Herligt.

10 kommentarer:

 1. Svar
  1. Helt enig. Har genoplevet lidt af dem i kraft af de flotte hardcover-genoptryk af CREEPY, men har indtil videre kun købt fire af dem. De er herlige, men er dyre og fylder vildt meget på hylderne.

   Slet
 2. Mine Gru-hæfter er stadig blandt perlerne i en samling der nu tæller over 2500 magasiner og 300 bøger om gys. Læser dem langt fra dagligt men glæder mig over at de står på hylden.


  Morten

  SvarSlet
 3. 2500 magasiner og 300 bøger om gys.

  Wow, det er vildt!

  SvarSlet
 4. Morten, når du har så mange magasiner, så kan du måske komme med et tip eller to; Jeg har også mange musik- og filmmagasiner (dog ikke så mange som dig) og står med det problem, at jeg ikke helt ved, hvad der er den bedste måde at opbevare så mange magasiner på. Tegneserieblade ryger i papkasser købt til formålet, men det er begrænset, hvor mange kasser, man kan have stående. Hvad gør du? Samlemapper? I bunker på bogreolen? I bunker på gulvet? Eller hvad?

  SvarSlet
 5. Jack, jeg købte for snart mange år siden nogle (møg-dyre) metal-kasser, der hver kan rumme ca 120 magasiner. Dem har jeg påklistret labels og så stablet langs en væg. Desuden har jeg cirka 20 hyldemetre med almindelige tidskriftssamlere. Her er problemet blot, at de tyndere magasiner "falder lidt sammen" med fare for krøllede hjørner. Optimalt skulle disse magasiner vendes en gang om måneden men så megen tid og energi har jeg ikke.
  Morten

  SvarSlet
 6. Nu holdt min storebror, GRU, og der var også nogen ret tykke tegneserier på biblioteket med gysere, er der nogen, der har et bud på dem?
  Jeg kan huske en med en bamse med knapøjne, og så den med en kvinde, der var sindssyg. (Det var hun så måske- ikke).

  GRU- den med edderkoppen, det er- min mor. Husker jeg tydeligt.
  Ellers var de jo det flotteste grafiske, man kunne se. Det og Dracula (han blev altid til støv- og Blade!)

  Det tog flere år før, jeg læste "Bram Stoker"- den "RIGTIGE" Dracula, og "Varulvenætter"- og den slags. (Så kom Stephen King, jeg havde lært, at når man så film, og der der stod: "Based on a novel by..." Ondskabens Hotel. Men bogen er 100 gange mere uhyggelig. Da jeg genså filmen, gik det op for mig, at jeg har lavet min egen film. Men jeg har aldrig kunne fordrage Jack Nicholson. Han var bare PSYKOPAT.

  Senere købte jeg "Heavy Metal"- som jo også havde sine gysere (Corben) og de mere intelektuelle franske. De gik desværre tabt i en skilmisse (sammen med mine "Den store..." Disney. Fåk!)

  Mvh
  Tine Andersen- jeg har forsøgsvis tegnet Poe (Den sorte kat). Men det er jo bare amatører!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan ikke huske, at der var mange tykke gyser-tegneserier på biblioteket dengang, men der var i hvert fald én, der indeholder den bamse-historie, du nævner. Det var DEN STORE SKRÆKBOG, der udkom i 1973. Her finder man historien "Knapøjne" (eller "Shoe-Button Eyes!"), tegnet af den fantastiske Graham Ingels.

   Slet
 7. Ja jeg kan godt huske de gode gamle gru blade...de var squ fede...er der nogen der ved hvor man kan købe samlingen??? eller om der er lavet cbr filer så men kan læse dem på tablets??

  SvarSlet
  Svar
  1. Aner ikke om man kan finde dem i elektronisk form, men bladene dukker med jævne mellemrum op på QXL og Den Blå Avis - priserne plejer dog at være pebrede.

   Slet