mandag den 30. juli 2012

PARANORMAN er ikke for små børn

De kommende måneder får hele tre animationsfilm premiere i de danske biografer, hvor yngre skræk-fans kan få deres lyst styret. Det er Chris Butler og Sam Fells PARANORMAN, Genndy Tartakovskys HOTEL TRANSYLVANIA og Tim Burtons FRANKENWEENIE. Den første film i bifferne er PARANORMAN, der lander den 20. september.

Den har nu været en tur omkring Medierådet for Børn og Unge for at få en aldersgrænse, og det er efter eksperternes mening ikke en film for små børn. PARANORMAN bliver nemlig forbudt for børn under 11 år. Her er et uddrag af begrundelsen (jeg har klippet de værste spoilere ud):

"Filmen foregår i et animationsunivers befolket med døde og zombier. I flere scener ser man zombier, der forfølger angste mennesker. ... Selvom filmen har flere sjove elementer, og filmens hovedkarakter er stærk og handlekraftig, vurderes det alligevel, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år".

I både USA og England har PARANORMAN fået en PG-rating, hvilket herhjemme nok svarer til en "Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år"-vurdering. Men den er åbenbart lidt mere barsk, end man skulle tro. Under alle omstændigheder ser den spændende ud, og jeg glæder mig til at se den.

3 kommentarer:

 1. "... Filmen vil kunne virke skræmmende..."

  Ja, det er vel også meningen..?

  SvarSlet
 2. Jeg fik set "Paranorman" i går og det er en virkelig god lille gyser-stopmotion-film. Den er fyldt med gode ideer, er flot lavet og har en rigtig fin sort humor.

  Musikken af Jon Brion giver lige stemningen lidt ekstra hjælp: det er et meget flot score.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal vist have samlet nogle af de der børne-gysere op.

   Slet