torsdag den 5. juli 2012

Spanske gys i Cinemateket

I august viser Cinemateket i København en serie med titlen Suspense på spansk. Her bydes både på thrillere og skrækfilm. Man kan bl.a. se ¿QUIÉN PUEDE MATAR A UN NIÑO? (WHO CAN KILL A CHILD?), TESIS (SNUFF), EL ORFANATO (BØRNEHJEMMET) og LOS OJOS DE JULIA (JULIAS ØJNE).

11 kommentarer:

 1. ...stærkt - kan anbefale 'Tesis', husker den som en herlig klaustrofobisk og neglebidende sag.

  SvarSlet
 2. WHO CAN KILL A CHILD!!! (eller "Island of Death" som er den titel, jeg husker den under fra gamle dage og som gør den interessant, fordi der også er en ANDEN Island of Death med samme teme - bare omvendt). Herligt!!!

  SvarSlet
 3. Los ojos de Julia kan anbefales, måske mere en thriller end en decideret gyser. Men en af mange kvalitetsfilm fra Spanien de seneste år (ligesom El orfanato)

  SvarSlet
 4. LOS OJOS DE JULIA er virkelig god, selv om den ender med at være mere i thriller-land end horror-land.

  SvarSlet
 5. Baronessen fra benzintanken er også god. Det er heller ikke horror

  SvarSlet
 6. Men benzinpriserne er horrible...

  SvarSlet
 7. ...jamen så må jeg sgu hellere snart få set 'Los ojos de Julia', den står bare på hylden og venter - well, eller nuppe den i Cinemateket :)

  SvarSlet
 8. "Snuff" aka "Tesis" er en rigtig god film, som jeg virkelig nyder at hive frem.. og så er det jo debut-spillefilm for instruktøren, Alejandro Amenábar, der jo har instrueret en Oscarvindende film ("Mit Indre Hav") - hans "Abre Los Ojos" kan også anbefales, men det er mere en sci-fi-thriller... og så har han jo også lavet den gammeldaws spøgelses-gyser "The Others"...i sandhed en kreativ mand...

  SvarSlet
 9. Det lyder som om jeg skal ind og se TESIS... Og mon ikke det kan blive til et par andre også??? Børnehjemmet og den med Julia har jeg set...

  SvarSlet
 10. Jens Erik Thomsenlørdag, 07 juli, 2012

  Jeg vil gerne slå et slag for INTACTO, som de også viser. Det er måske ikke en gyser, men den hører klart til "de fantastiske genrer" med sin historie om, hvordan held kan stjæles fra andre og særligt heldige mennesker handles som heste. Ikke noget mesterværk, men bestemt en interessant og underholdende film.

  SvarSlet
 11. Børnehjemmet er fremragende. Old school-skræmmende og rørende.

  SvarSlet