torsdag den 16. august 2012

Skräckklassiker... Det ka' vi li'

Den 26. september er svenske Studio S Entertainment på banen med en dvd-box med fire af de gode gamle skrækfilm. Det er CARNIVAL OF SOULS, HOUSE ON HAUNTED HILL, A BUCKET OF BLOOD og NIGHT OF THE LIVING DEAD, der udgives samlet under titlen BESTSELLERS – SKRÄCKKLASSIKER. For mange vil indholdet være kendt (jeg mangler kun A BUCKET OF BLOOD), mens sådan en box for andre vil være en nem og billig måde at få fingre i disse herlige gysere. Filmene er tekstet på svensk.

12 kommentarer:

 1. Carnival of Souls er måske verdens mest undervurderede film. En absolut perle.

  John D

  SvarSlet
  Svar
  1. CARNIVAL OF SOULS er nemlig rigtig god. Syret og anderledes.

   Slet
 2. House On Haunted Hill er også rigtig skæg... komplet med en crraaaazy Vincent Price og plastik-skelet..

  SvarSlet
 3. Synes nu ikke kriteriet for hvorvidt en gyser er god, er om den er 'skæg'. Carnival of Souls er ikke spor skæg -blot fremragende.

  John D

  SvarSlet
 4. Spændende udgivelse - håber bare ikke det bliver de farvelagte versioner der er på diskene! Men man kan jo altid bare skrue ned for farverne på TVet!
  Så Bucket of Blood på SuperChannel for mange årtier siden, og da tændte den mig godt nok ikke - men dengang i 1980erne var det kun splattergysere der duede, så måske passer den bedre til min smag nu!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, SuperChannel. De sendte mange skæve ting. Husker bl.a. at have set THE CURSE OF THE CAT PEOPLE på SuperChannel.

   Slet
  2. Jeg husker bedst REPTILICUS (US version), CAPTAIN KRONOS - VAMPIRE HUNTER og den bizarre ONE DARK NIGHT! De sendte også KOLCHAK på et tidspunkt - i en periode var mit faste fredagsritual at se Baseball, KOLCHAK og Rockin' at the Speed of Light (TV show med Heavy Metal videoer, med Dante Bonnutto fra Kerrang! som vært). Ak ja, den skønne forspildte ungdom!

   Slet
  3. Jeg mener bestemt også, at jeg så ONE DARK NIGHT på SuperChannel. Viste de ikke også DR. WHO ... eller var det bare CAPTAIN POWER AND THE SOLDIERS OF THE FUTURE?

   Slet
  4. Jeg mener de viste CAPTAIN POWER serien (wauw, jeg havde helt glemt den rædselsfulde serie - var det ikke bare en reklame for legetøj?), mens jeg husker at have optaget nogle DR. WHO ting til min bror, der var mere fan af den gode doktor end mig! Men jeg tror de viste nogle sammenklippede udgaver, hvor 4 afsnit var blevet til en film af 90-100 minutters varighed!

   Slet
  5. CAPTAIN POWER er sgu bare cool, ha ha, det er en sand fornøjelse at se og høre Svend Ole Thorsen kæmpe sig igennem manuskriptet med hans tykke accent..

   Men hey, jeg har da serien på dvd, og den er stadigvæk lige så cheesy og gennemført fjollet som den gang, men jeg elskede den som knægt, så det er vel altid godt fr noget, I guess...

   Slet
 5. Desværre er det ikke en optimal løsning at skrue ned for farverne på TV'et. Når film farvelægges, fjerner man de gråtoner, som giver en sort/hvid-film mere nuance, end hvis den blot var i ren sort/hvid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig, men hellere det end de alt andet end realistiske farver!
   Men jeg må så også indrømme, at jeg var noget overrasket over hvor godt farvelægningen var lykkedes på den amerikanske blu-ray af Gøg og Gokke filmen MARCH OF THE WOODEN SOLDIERS (aka BABES IN TOYLAND). Samme firma har også stået bag en farveversion af PLAN 9 FROM OUTER SPACE der også skulle være ret god, men den har jeg endnu ikke set!

   Slet