fredag den 28. september 2012

...og hvor er denne zombiefilm så fra?

Et hurtigt spørgsmål. Når du kigger på denne dvd-forside og ser titlen ZOMBIE DRILLER KILLER ... hvilket land tror du så, at filmen kommer fra?

Mange vil formentlig gætte på USA eller England; måske med Frankrig eller Japan som alternative bud. Det er ikke helt tosset at gætte på Frankrig, da filmens to instruktører - César Ducasse og Mathieu Peteul - er franskmænd. Men ZOMBIE DRILLER KILLER er faktisk en norsk-fransk produktion, den er indspillet i Oslo, sproget i den er norsk og originaltitlen er MØRKE SJELER. Den 8. oktober udkommer den på engelsk dvd under den noget mere kulørte titel, du kan se her. Sjovt.

3 kommentarer:

  1. Har faktisk set den og kan kun sige at den er rigtig god. Endnu en god Norsk gyser som man kan købe på cdon med den originale titel Mørke Sjeler. Men hold jer væk fra en anden ny Norsk gyser som hedder Thale, den er dårlig. Der kommer snart efterfølgeren til Hora som hedder Inside the whore. Alle kan købes på cdon

    SvarSlet
  2. Jeg har netop checket cdon og selvom de har MØRKE SJELER på blu-ray på den danske side, så findes dvd'en kun i den norske afdeling. Go figure. o_O

    Og ja, Barbano har ret! Norge har velsagtens et filminstitut, som gerne vil støtte film af den type, som man i gamle dage kaldte "fantasifilm".

    SvarSlet